Los Angeles Kings pelaa jo tavoilleen uskollista runkosarjaa. Puolustus ja maalivahtipeli toimivat, mutta hyökkäyspäässä sakkaa. Ajoittain jopa todella pahasti.

Vaikka Kings on joutunut tulemaan toimeen koko kauden ajan ilman tähtivahtiaan Jonathan Quickia, on kolmosvahtina kauteen lähtenyt Peter Budaj pitänyt Kingsin pään pinnalla.

Muutoinkin koko puolustus on ollut erinomaisella tasolla: keskiarvolta 26 laukausta omaa maalia kohti ja viiden sakissa päästetyissä maaleissa, joten kaava on jo tuttuakin tutumpi. Mutta kuten jo sanottu, on hyökkäyspään pelaamisessa huomattavasti parannettavaa.

(Lähes) kaikki kunnia Jeff Carterille

Yllättäen Kingsin kauden tärkein pelaaja löytyy kuitenkin hyökkäyspäästä. Vaikka Budaj pelaakin elämänsä sesonkia, on otteluita vaikea voittaa ilman maaleja. Tästä syystä esiin onkin nostettava kanadalaishyökkääjä Jeff Carter, joka on pitänyt Kingsin mukana pudotuspelitaistossa.

Carter on pelannut tällä kaudella 53 ottelua, joissa hän on tehnyt komeat 27 maalia ja yhteensä 47 tehopistettä. Seuraavaksi tehokkain pelaaja Kingsin riveissä on megalomaanisella sopimuksella pelaava Anze Kopitar, joka on kerännyt 47 otteluun tehot 6+26.

Maaleissa Carterin dominanssi Kingsin hyökkäyksessä on vielä suurempi: seuraavaksi tehokkain täysosumien nakuttelija on nimittäin Tanner Pearson, joka on kerännyt 51 kamppailussa 15 maalia.

Hänen jälkeensä on vieläkin hiljaisempaa, sillä Drew Doughty sekä Tyler Toffoli ovat tehneet kahdeksan osumaa mieheen.

Kings on tehnytkin tällä kaudella – vähemmän yllättäen – NHL:n seitsemänneksi vähiten maaleja, 132 kappaletta, joista isosta osasta seura saa kiittää Jeff Carteria.