Päävalmentajansa Ken Hitchcockin kuluvalla viikolla irtisanomaan joutuneen St. Louis Bluesin murheellinen viikko sen kuin synkkeni entisestään.

Joukkueen avainhyökkääjiin lukeutuvan Robby Fabbrin kausi nimittäin on paketissa. Fabbri loukkaantui viime yönä 1-4-kotitappioon päättyneessä ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan, kun hän joutui avauserässä Penguinsin Carter Rowneyn taklaamaksi. Hän kaatui jalkansa päälle ja poistui kaukalosta varaamatta tippaakaan painoa vasemmalle jalalleen.

Fabbri loukkasi tilanteessa polvensa ja tänään otetut magneettikuvat paljastivat, että hänen vasemman polven nivelsiteistä löytyi repeämä.

Blues ilmoitti välittömästi, että 21-vuotiaan hyökkääjän kausi on paketissa ja hän on näillä näkymin takaisin pelikunnossa kauden 2017-18 harjoitusleiriin mennessä.

Fabbri, joka teki NHL-läpimurtonsa viime kaudella, ehti pelata kuluvan sesongin aikana 51 ottelua. Niissä syntyivät tehopisteet 11+18 ja mukaan mahtui muun muassa pelaajauran ensimmäinen hattutemppu viime vuoden loppupuolen kirivoitossa Philadelphia Flyersia vastaan.

Bluesin ensimmäisen kierroksen varauksella (#21), vuodelta 2014, on toistaiseksi NHL-uralta tilillään 123 runkosarjaottelua ja niissä hänen tehonsa on 29+37.

Missourilaisseuran nykyolemus on murheita täynnä, sillä kaiken edellä mainitun kukkuraksi nuottipaidat ovat pudonneet pudotuspelisijojen ulkopuolelle hävittyään viimeisestä kahdeksasta ottelustaan peräti kuusi.

Fabbrin korvaajaksi on nostettu AHL:stä Magnus Pääjärvi ja Kenny Agostino.