Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen omaa yksisuuntaisen sopimuksen, joten hänen lähtökohtaiseksi pelipaikaksi on ajateltu NHL.

Albertalaisseura teki Pakarisen kanssa viime kesänä yksivuotisen jatkosopimuksen, joka toi suomalaislaiturille ensimmäistä kertaa myös yksisuuntaisen NHL-sopimuksen.

Syksyllä, tarkalleen ottaen harjoitusottelussa, hän kuitenkin loukkaantui. Kyseessä oli alavartalovamma, mutta mitään sen kummempia tietoja ei annettu. Eikä ole annettu vieläkään. Pakarinen ei ole edelleenkään pelannut otteluakaan, hänen tilanteestaan ei ole annettu julkisesti mitään tietoja ja kaikki on ollut yhtä kysymysmerkkiä.

Vihdoin ja viimein hyviä uutisia

Vihdoin ja viimein Edmontonin suunnalta kuului kuitenkin positiivisia uutisia: 25-vuotias Pakarinen on lähetetty testivisiitille AHL-seura Bakersfield Condorsiin, minkä tarkoituksena on antaa suomalaiselle ensinnäkin pelejä vyölle ja toisekseen selvittää, että mikä hänen tarkka pelikuntonsa on.

Pakarinen pelasi NHL-uransa ensimmäiset 17 ottelua kaudella 2014-15 ja hän summasi niissä tehopisteet 1+2. AHL:ssä vauhti oli kuitenkin kohdillaan ja 39 runkosarjaottelua tuottivat tehot 17+11.

Viime kaudella tapahtui kuitenkin todellinen läpimurto, kun hän ryösti itselleen pelipaikan Oilersin pelaavasta kokoonpanosta ja pelasi hienot 63 runkosarjaottelua, pistein 5+8.