Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask on joutunut olla kuluvan kauden aikana sivussa useampaan otteeseen suoraan sanottuna väsymyksen vuoksi.

Väsymys on konkretisoitunut pienten vaivojen muodossa ja esimerkiksi perjantaiset harjoitukset Rask jätti väliin nivusvamman vuoksi, useat lähteet kertovat. Toki Bruinsista sanottiin, että kyseessä oli vain lepopäivä, mutta voimme kertoa – ei ollut.

Tästäkin huolimatta Raskin odotetaan pelaavan jo ensi yönä Toronto Maple Leafsia vastaan, eikä seuralla oikein ole edes muuta vaihtoehtoa. Bruins on keskellä tiukinta taistelua pudotuspelipaikoista ja pistemenetyksiin ei ole varaa.

Ikävä tosiasia onkin se, että loppuun poltettu, tai ainakin sillä tiellä vahvasti oleva, Rask on parempi kuin muut Bruins-vahdit täysikuntoisina. Bruins on nimittäin onnistunut voittamaan ainoastaan yhden ottelun, kun joukkueen maalilla on ollut joku muu kuin Rask ja ylipäätään voittosarake on karmaiseva 1-9-2. Joukkue on siis kerännyt 24 jaossa olleesta pisteestä neljä.

– Olemme pelanneet 54 ottelua ja meillä on yksi voitto meidän varamaalivahdeilta – emme ole sokeita asian suhteen, päävalmentaja Claude Julien summaa Boston Globelle.

Ihme, joka ei tule tapahtumaan

Vihdoin, Bostonissa on herätty siihen, miten ongelmallinen joukkueen maalivahtitilanne on. Vihdoin, seurassa myös puhutaan mahdollisesta muihin maisemiin katselusta, mitä tulee maalivahtitilanteen ratkaisemiseen, joskin edelleen Bruins-johdossa odotellaan jostain syystä ihmettä.

– Meidän täytyy toivoa, että Tuukan lisäksi joku toinenkin maalivahdeistamme pääsee tulikuumaan vireeseen. Mikäli ei, niin sitten meidän on katseltava muualle, kuten olen todennut aiemminkin.

Valitettavasti tarina on ollut sama jo vuosien ajan – jokainen Raskin ”apuri” on pettänyt.

Kaudella 2014-15 se oli Niklas Svedberg. Viime kaudella se oli Jonas Gustavsson. Kuluva kausi on ollut kuitenkin kaiken huippu, kun koko kolmikko Anton Khudobin, Zane McIntyre & Malcolm Subban on pettänyt.

Mikäli Bruins mielii siis menestyä kuluvalla kaudella myös pudotuspeleissä, tai edes saavuttaa pudotuspelipaikan, olisi kakkonen löydettävä nyt. Tässä kohtaa ”parempi myöhään, kuin ei milloinkaan” ei nimittäin päde.