Vuonna 1977 tapahtui jotain sellaista, mitä ei ole tuon kyseisen vuoden jälkeen tapahtunut kertaakaan. Tuolloin Toronto Maple Leafsia edustanut Ian Turnbull iski yhdessä ottelussa viisi maalia – kaikki puolustajan tontilta.

Tuosta tapahtuneesta on 40 vuotta, ja sen kunniaksi The Hockey News listasi modernin ajan kymmenen kovinta puolustajan suoritusta yhdessä ottelussa. Tähän listaukseen on kerätty kyseisen listan viisi parasta suoritusta.

1. Sergei Gonchar, Pittsburgh Penguins – joulukuun 16. päivä, 2006

Kiekollisena puolustajana tunnettu Sergei Gonchar pelasi joulukuussa 2006 koko uransa parhaan ottelun, ainakin tehopisteiden valossa. Hän keräsi nimittäin viisi (2+3) tehopistettä, kun Penguins kaatoi verivihollisen Philadelphia Flyersin maalein 8-4.

Goncharin urasta kertoo paljon se, että vuosien 1994-2015 välisenä aikana ainoastaan Niklas Lidström keräsi häntä enemmän pisteitä puolustajien osalta.

2. Alexandre Picard, Philadelphia Flyers – helmikuun 1. päivä, 2007

Alexandre Picard ei koskaan ollut NHL:ssä pelatessaan pisteiden tekijä, mutta helmikuussa 2007 hän pelasi uransa tehokkaimman ottelun New Jersey Devilsiä vastaan. Hän keräsi ottelussa nimittäin hurjat viisi syöttöpistettä. Teosta teki kovan myös se, että Picard keräsi tuossa ottelussa seitsemän prosenttia koko hänen uransa pisteistä.

3. Mattias Norström, Los Angeles Kings – tammikuun 19. päivä, 2006

Ruotsalaispuolustaja Mattias Norströmiin sopii samat sanat kuin Picardiin, sillä hän ei koskaan ollut urallaan mikään pisteiden tekijä. Norström onnistui kuitenkin saalistamaan tammikuussa 2006 peräti neljä syöttöpistettä yhdessä ottelussa – kova saavutus pelaajalta, joka teki koko uransa aikana vain 18 maalia.

4. Tomas Kaberle, Toronto Maple Leafs – lokakuun 28. päivä, 2006

Tomas Kaberle on harvoja puolustajia, joka on onnistunut keräämään yhdessä ottelussa viisi tehopistettä. Listalle Kaberlen suorituksista arvostettiin kuitenkin hänen neljän tehopisteen ilta Montreal Canadiens vastaan, lokakuussa 2006. Kaberle iski ottelussa kahteen erään hattutempun ja keräsi yhden syöttöpisteen.

5. Mathieu Schneider, Detroit Red Wings – marraskuun 26. päivä, 2005

Yhdysvaltaispuolustaja Mathieu Schneider tunnettiin urallaan kovasta laukauksestaan. Sen sai myös huomata San Jose Sharks marraskuussa 2005, kun Schneider iski hattutempun ja saalisti yhden syöttöpisteen. Saavutuksesta tekee entistä kovemman se, että Schneider oli tuolloin jo 36-vuotias.