NHL-kaukaloissa nähtiin tällä kaudella erikoinen tapaus, sillä liiga päätti muuttaa maalivahtien varusteiden kokoa kesken kauden. Muutokset koskevat ennenkaikkea veräjänvartijoiden housuja, jotka ovat nyt mallia pillifarkut.

Muutos on saanut maalivahdeilta eriäviä mielipiteitä, mutta yleinen ilmapiiri kassarien keskuudessa on negatiivinen. Moni pitää muutosta lähes turhana, mikä on hankaloittanut maalivahtien työskentelyä.

Tähän joukkioon liittyivät nyt myös Chicago Blackhawksissa pelaavat Corey Crawford sekä Scott Darling, joista etenkin jälkimmäinen on todella käärmeissään NHL:n sääntömuutoksesta.

– Se on ajan ja rahan huuskausta. Mutta jos liiga kokee tarvitsevansa muutoksia, tarvitsee heidän tehdä se, Darling kertoi Chicago Tribunen mukaan.

– Ne ovat vain tiukemmat jaloillesi, joten ne eivät ole niin leveät. Ne ovat tiukemmat myös sinun vyötärön kohdalta. Ei ole enää S-, M- ja L-kokoa, vaan kokoja on nykyään kymmeniä. Tämä ei ole ideaalitilanne, mutta tämä jotakin, mille en mahda mitään.

Crawfordin puheista saa taasen sen käsityksen, että muutos on heikentänyt maalivahtien suojausta yleisesti.

– Toivottavasti voimme tehdä jotakin sen eteen, että olemme täysin suojattuja, emmekä lainkaan paljaita mistään kohti, Crawford avasi.