NHL:n runkosarjaa on pelattu edellisen kerran Euroopassa vuonna 2011, jolloin Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Los Angeles Kings sekä New York Rangers aloittivat kautensa Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Tämän jälkeen runkosarjaa on pelattu vain ja ainoastaan Pohjois-Amerikan määperällä, eikä joukkuiden Euroopan reissuista ole puhuttu, kuin silloin tällöin huhuissa.

Tähän on tulossa kuitenkin muutos, mikäli arvostettua kiekkotoimittaja Darren Dregeriä on uskominen. Hän nimittäin kertoi Twitter-tilillään, että Ottawa Senators ja Colorado Avalanche tulevat pelaamaan ensi marraskuussa ”luultavasti kaksi runkosarjaottelua.”

Darren Dreger

@DarrenDreger
Ottawa Senators and Colorado Avalanche likely to play 2 game reg season series in Nov in Sweden. NHLPA must sign off before finalized.

Joukkueet ovat mahdollisesti valikoitu sen perusteella, että molemmissa seuroissa kapteenin viittaa kantavat ruotsalaispelaajat. Senatorsissa Erik Karlsson ja Avalanchessa Gabriel Landeskog.

Tähän saattaa tosin tulla vielä tällä kaudella muutos, sillä denveriläisryhmä on avoimesti kauppaamassa ruotsalaishyökkääjäänsä toisaalle.

Tämän lisäksi Dreger vahvisti jo NHL:n paljon huhuttua laajennusta Aasian markkinoille. Kiinassa tullaan nimittäin Dregerin tietojen mukaan pelaamaan syyskuussa harjoitusottelu Los Angeles Kingsin ja Vancouver Canucksin välillä.

Darren Dreger

@DarrenDreger
As was reported weeks ago, LA Kings and Vancouver Canucks likely to play exhibition games in China in Sept. PA must also approve this.