New York Rangersin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvistin paluu All Star -tauolta sujui pahimmalla mahdollisella tavalla.

Tällä kertaa tapahtumasta ulos jätetty Rangers-vahti pääsi hyvin levänneenä kotiotteluun Columbus Blue Jacketsia vastaan, mutta kovinkaan kummoisena suorituksena se ei näkynyt.

Lundqvist nimittäin pommitettiin 23 minuutissa ja 42 sekunnissa vaihtoaitioon, kun Seth Jones, Brandon Saad ja Alexander Wennberg ohittivat kukin vuorollaan 34-vuotiaan ruotsalaisen. Hänen tilalleen luisteli suomalaisvahti Antti Raanta.

Komennus vaihtopenkille jatkoi Lundqvistin alamäkeä, joka on nähty kuluvalla kaudella, sillä hän ei ole missään vaiheessa käynnissä olevan sesongin aikana yltänyt omalle tasolleen. Siitä kielivät myös hänen torjuntatilastonsa, jotka ennen ottelun alkua olivat 34 aloitetusta ja 36 pelatusta ottelusta 90,70/2.73.

Lundqvistin vaihdon jälkeen Madison Square Gardenissa nähdään suomalaisvahtien kaksintaistelu, kun Blue Jackets -maalilla Joonas Korpisalo on antamassa huilivuoroa All Star -tapahtumasta palanneelle Sergei Bobrovskylle.

Kyseessä on Korpisalon kauden neljäs startti NHL:n puolella. Aiemmista otteluista hänen tilastonsa ovat 89,30/3.44, mutta tärkeintä on se, että hän on voittanut yhtä vaille kaikki pelaamansa ottelut.