NHL on nimennyt kuluvan kauden osalta neljännen kerran kuukauden parhaan pelaajan ja tällä kertaa kyseisen kunnian sai Washington Capitalsin Evgeny Kuznetsov.

Venäläispelaaja seuraa kuukauden pelaajana Edmonton Oilersin Connor McDavidia (lokakuu), Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinnettä (marraskuu) sekä Columbus Blue Jacketsin venäläisvahti Sergei Bobrovskya (joulukuu).

1. Evgeny Kuznetsov, Washington Capitals

Kuznetsov pelasi tammikuun aikana 15 ottelua ja takoi niissä tehopisteet 7+13, ollen koko kuukauden tehokkain pelaaja. Samaan aikaan Capitals voitti pelaamistaan 15 ottelusta 12 ja joukkueen voittosarake oli 12-2-1.

24-vuotias venäläissentteri ylsi 15 pelaamassaan ottelussa 11 kertaa tehopisteille. Lisäksi hän onnistui iskemään peräti seitsemässä ottelussa vähintään kaksi tehopistettä ja esimerkiksi kuun 3. päivänä hän kuritti Toronto Maple Leafsia tehoin 1+3, viettäen NHL-uransa kolmatta neljän tehopisteen iltaa.

Kuznetsov oli myös tehotilastossa mitattuna NHL:n kolmanneksi paras pelaaja, sillä hänelle merkattiin lukema +13. Hän jäikin ainoastaan yhdessä ottelussa miinukselle.

Nuori Capitals-hyökkääjä aloitti kuluvan kauden vaisusti, mutta on sen jälkeen nostanut merkittävästi tasoaan. Hän tekikin tammikuussa yli puolet kuluvan kauden tehopisteistään.

2. Brad Marchand, Boston Bruins

Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand, joka on ollut viime aikoina framilla jälleen kyseenalaisista tempuistaan kaukalossa, veti vahvan tammikuun. Hän iski saman verran tehopisteitä kuin Kuznetsov (20), mutta oli venäläispelaajaa edellä, koska hän iski enemmän maaleja (11+9).

Marchand iski siis tammikuussa 14 otteluun tehot 11+9. Boston Bruinsin pelaamisessa se ei kuitenkaan näkynyt varmastikaan niin paljoa kuin Marchand olisi toivonut, sillä 14 ottelusta joukkueen voittosarake oli 6-6-2.

28-vuotias kanadalaislaituri iski vähintään yhden tehopisteen yhdeksässä pelaamassaan ottelussa ja tammikuun 15. päivänä hän vietti NHL-uransa kolmatta, ja kuluvan kauden toista, viiden tehopisteen iltaa, Philadelphia Flyersia vastaan. Hän teki myös menneen kuun aikana kolme alivoimamaalia ja ylipäätään miehen vajaalla tehot 3+1.

3. Brent Burns, San Jose Sharks

San Jose Sharksin ykköspuolustaja Brent Burns oli jälleen rautaisessa vireessä tammikuussa. Hän olikin puolustajien ylivoimainen pisteykkönen taottuaan 14 otteluun huimat tehot 6+12. Samalla Sharksin voittosarake 14 pelatusta ottelusta oli 9-4-1.

Burns oli pisteillä 10 pelaamassaan ottelussa ja peräti kuudessa hän teki vähintään kaksi tehopistettä. Tämän kaiken lisäksi hänelle kirjattiin kahdessa ottelussa kolme tehopistettä.

30-vuotias kanadalainen on kovemmassa vauhdissa kuin yksikään puolustaja NHL:ssä viimeiseen 20 vuoteen, sillä hän on enemmän kuin piste per peli -tahdissa kuluvan kauden osalta.