Vancouver Canucksin tilanne näytti alkukaudesta tukalalta, sillä se oli matkalla seurahistoriansa pisintä tappioputkea. Tämän se sai kuitenkin poikki kreivin aikaan, ja sen jälkeen meno onkin ollut kohtalaisen hyvää.

Nyt tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, että Canucks on mukana kiivaasti Läntisen konfenrenssin pudotuspelitaistossa. Viivan päällä majaileva Calgary Flames on nimittäin tällä hetkellä vain pisteen päässä.

Tästäkään huolimatta Canucks ei tule olemaan siirtotakarajalla ostajan roolissa. Tarkemmin sanottuna se ei halua lähteä vahvistamaan kokoonpanoaan niin sanotuilla vuokrapelaajilla, joista yleensä saa pulittaa nuoria ja lupaavia pelaajia, tai vastaavasti varausvuoroja.

Tai tätä mieltä on ainakin Canucksin jääkiekkotoimien puheenjohtaja, Trevor Linden.

– Ei ole kysymystäkään siitä, että aiommeko olla mukana vuokrapelaajien markkinoilla, huolimatta siitä, miltä kauppa näyttäisi kokonaisuudessaan. Toki jos saamme mahdollisuuden parantaa kokoonpanoamme nuoren pelaajan kustannuksella, niin aiomme varmasti katsastaa asian läpi, Linden kertoi TSN:n mukaan

– Mutta ei tule sellaista tilannetta, että tulisimme haaskaamaan ketään nuorta lupaustamme sen eteen, että taistelemme kiivaammin pudotuspelipaikasta.