Ottawa Senators on pelannut kuluvalla kaudella erinomaisesti ja joukkue on hyvissä asemissa, kun kaudesta on jäljellä vielä reilut 30 ottelua.

Joukkueen kapteenina toimiva Erik Karlsson on jälleen tehopisteiden valossa joukkueen parhaimmistoa, mutta ruotsalaispuolustajalla on meneillään yllättävä putki: hän on onnistunut maalinteossa viimeksi joulukuun seitsemäs päivä, ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Kyseisen ottelun jälkeen Karlsson on pelannut 20 ottelua ja kaksi kuukautta ilman ainoatakaan maalia. Karlssonille putki on pisin sitten tulokaskauden 2009-2010, kun Senators-kapteeni pelasi 29 ottelua peräkkäin ilman osumaa.

Vaikka maaliton putki on jo 20 ottelun mittainen, Karlsson on silti iskenyt kauden 42 ottelussa tehot 7+32=39. Pisteet riittävät puolustajien pistepörssissä toiselle sijalle, sillä ainoastaan Brent Burns on iskenyt enemmän tehopisteitä (51).

”Hän haluaa vain voittaa”

Senators kohtasi viikolla toisen kanadalaisseuran, kun Calgary Flames asettui Senatorsia vastaan. Senators kärsi ottelussa niukan 2-3-jatkoaikatappion, ja ottelun jälkeen Karlsson kommentoi pitkää maalitonta putkeaan.

– Olen ollut täällä (NHL:ssä) tarpeeksi kauan tietääkseni sen, että näitä vain sattuu. Minun ei ole tarvinnut tehdä niin paljon maaleja, jotta joukkueemme voittaisi. Olemme saaneet paljon maaleja eri kavereilta. Se on tietysti iso asia meille, Karlsson kertasi Ottawa Citizenille.

Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher ei myöskään ole huolissaan Karlssonin maalittomasta putkesta. Jo kauden alussa Karlsson totesi Boucherille, että hän on täällä vain voittaakseen.

– Jokaisessa ottelussa hän on uhka vastustajalle, joten se (maaliton putki) ei ole ongelma. Kauden alussa hän sanoi, että hän ei välitä enää pisteistään. Hän on siinä vaiheessa uraansa, että hän haluaa vain voittaa, Boucher totesi Ottawa Citizenin haastattelussa.