Jesse Puljujärvi lähetettiin AHL-liigaan tammikuun alussa, ja tällä hetkellä näyttääkin siltä, että ratkaisu oli täysin oikea.

Puljujärvi pelasi NHL:ssä 28 ottelua ja iski niissä tehot 1+7=8. Mitä pidemmälle kausi eteni, sitä enemmän Edmonton Oilersin seurajohto sai kovaa arvostelua siitä, että se piti Puljujärveä joukkueen mukana. Puljujärven minuutit kun olivat vähäiset ja otteet sen mukaiset.

Lopulta Oilers lähetti suomalaislupauksen AHL:ään ja jälki on ollut tuhoisaa: Puljujärvi on iskenyt nyt kahdeksaan otteluun 6 (2+4) tehopistettä, joten jos mitään muuta, niin itseluottamusta Puljujärvi on ainakin saanut lisää tähänastisella AHL-urallaan Bakersfield Condorsin paidassa.

Mitä tekee Edmonton Oilers?

Puljujärven kohdalla on mielenkiintoista seurata, mitä Oilersin seurajohto tekee hänen kanssaan. Oilers on pelannut koko kauden vahvasti, ja se taistelee vielä tiukasti Tyynenmeren divisioonan voitosta.

Puljujärvelle ei alkukaudesta löytynyt kunnon roolia, vaikka hän onnistuikin muutamassa ottelussa, jotka sai pelata Connor McDavidin rinnalla. Puljujärven kannalta on tärkeää, että hän pääsee pelaamaan isoja minuutteja ja tällä hetkellä hän saa niitä juuri AHL:ssä, ei Oilersin riveissä.

Mikäli Puljujärvi jatkaa vahvoja otteitaan pitkälle kevääseen, voi Oilersin seurajohto tarjota suomalaiselle vielä mahdollisuutta tämän kauden osalta myös NHL-kaukalossa. Vaikka paikkaa ei tällä kaudella enää tulisi, on Puljujärven tulevaisuus Edmontonissa silti edelleen valoisa.