NHL:n All Star -tapahtuma kerää liigan suurimmat tähdet yhteen. Tällä kertaa maailman parhaiden pelaajien puolivakavasta kilpailusta päästään nautiskelemaan Kalifornian Los Angelesissa, Staples Centerissä.

Siinä missä suurimmat ja kirkkaimmat tähdet pääsevät viettämään aikaa yhdessä, ottavat liigan muut pelaajat viikonlopun levon merkeissä. Tämä onkin loistava tauko osalle joukkueista, jotka ovat kärsineet viime aikoina alavireisyydestä.

Osalle tauko tulee loistavaan paikkaan. Erityisesti kolme joukkuetta pelaa tällä hetkellä pahasti alle oman tasonsa, ja nämä joukkueet tulevatkin ottamaan tauosta kaiken irti.

Calgary Flames

Kanadalaisseuran toissa kausi oli todellinen tuhkimotarina, mutta mennyt sesonki tiputti Flamesin jälleen maan pinnalle. Tuolloin ongelmat olivat erityisesti omassa päässä, tarkemmin sanottuna maalivahtipelaamisessa, mutta täksi kaudeksi ongelmat saatiin osittain tilkittyä.

Tästä syystä Flames onkin tällä hetkellä vankasti mukana pudotuspelitaistossa. Se majailee ennen taukoa Läntisen konferenssin viimeisellä villi kortti -paikalla, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että jos otteet jatkuvat viime aikaisten kaltaisena, tulee kanadalaisseuralle noutaja.

Se toki otti viime yönä tärkeän jatkoaikavoiton Ottawa Senatorsista, sillä viivan alla lymyilevä Los Angeles Kings on vain pisteen päässä, vaikka se on pelannut kolme ottelua vähemmän, kuin Flames.

Flamesin viimeaikaisia otteita kuvastaa parhaiten se, että se on hävinnyt muun muassa Edmonton Oilersille (7-3) ja Montreal Canadiensille (5-1) rökälelukemin. Muutoinkin se ottanut edellisestä 10 ottelusta vain kolme voittoa.

St. Louis Blues

Blues onnistui karistamaan viime keväänä peikon nimeltä Chicago Blackhawks, jonka se onnistui lähettämään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kesälaitumille. Lento ei kuitenkaan kestänyt päätyyn asti, mutta henkinen lukko oli nyt auki.

Sen vuoksi Bluesin tämä kausi on ollut pettymys. Se toki menetti kesällä muun muassa David Backesin toisaalle, mutta se ei selitä vielä heikkoa sesonkia kokonaisuudessaan.

Blues on tällä hetkellä Läntisen konferenssin ensimmäisellä villi kortti -paikalla, tasapisteissä Calgary Flamesin kanssa. Nuottipaidat on tosin ottanut edellisestä 10 ottelustaan vain neljä voittoa, joten se toivoo takuuvarmasti All Star -tauon avaavan henkisiä lukkoja.

Tampa Bay Lightning

GM Steve Yzerman loihti kesällä taukojaan, minkä johdosta Lightning sai pitää riveissään kaikki suurimmat ja tärkeimmät pelaajansa. Se ei ole kuitenkaan tällä kaudella näkynyt, sillä Lightning on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä Itäisen konferenssin viimeisestä villi kortti -paikasta.

Kaiken lisäksi salamapaidat pelaa useimmat ottelunsa Atlantin divisioonan joukkueita vastaan, joka on eittämättä NHL:n heikkotasoisin divisioona. Sen vuoksi kolme voittoa edellisestä 10 ottelusta on surkea saldo.

Joukkueen sairastuvalla ovat toki esimerkiksi Steven Stamkosin ja Ryan Callahanin kaltaiset pelaajat, eikä All Star -tauko tuo tähän helpotusta.

Nyt sillä on kuitenkin mahdollisuudet kasata ajatuksensa rajua kilpajuoksua pudotuspelejä ajatellen. Kurssia ei muuteta yhdessä yössä, mutta katsotaan kuinka pitkälle yksi viikonloppu vastaavasti kantaa.