NHL:n tulokaskilvasta piti tulla pääasiassa kahden tekijän keskinäinen näytös, kun viime kesän kaksi kärkivarausta, Patrik Laine ja Auston Matthews, varastivat jokaisen ihmisen ja jokaisen median huomion.

Siinä samassa monelta jäi kuitenkin huomioimatta, että NHL:ssä tultaisiin näkemään tällä kaudella muitakin kovia tulokas-statuksella pelaavia nuorukaisia, kuten esimerkiksi Toronto Maple Leafsin Mitch Marner.

Ja näinhän siinä sitten on käynyt. Siinä missä Laine on kärsinyt viime aikoina aivotärähdyksestä ja antanut siten Matthewsille mahdollisuuden karata tulokaskilvassa yksinäiseen johtoon, on hänen joukkuekaverinsa Marner nostanut tasoaan jälleen yhdellä askeleella.

Tällä hetkellä Marner nimittäin johtaa NHL:n tulokaspistepörssiä, kiitos toissa yön tehoilun (1+1). Marnerilla on nyt kasassa 45 ottelun jälkeen tehot 11+28 (39), joten hän on komeassa 71 tehopisteen tahdissa.

Tehopistelukemat nousussa

Kanadalaissivusto The Scoren mukaan tällä määrällä on sijoituttu viime kausien aikana pistepörssissä noin 15. sijalle, mutta tällä hetkellä Marner ei ole edes 20 tehokkaimman joukossa.

Se taasen tarkoittaa ainoastaan sitä, että NHL:ssä on tehoiltu tällä kaudella enemmän kuin normaalisti, ja ennen kaikkea laajemmalla rintamalla.

Matthewsin tehot 45 ottelun jälkeen ovat 22+16 (38) ja Laineen vastaavat 43 kamppailun jälkeen 21+17 (38).

Oli miten oli, tulee tulokaskilpailu olemaan tällä kaudella poikkeuksellisen tasainen ja jännittävä, etenkin meidän suomalaisten osalta.