Markus Hännikäinen pääsi iskemään NHL-uransa ensimmäisen maalin Carolina Hurricanesin verkkoon, vieläpä kotiyleisönsä edessä.

Niinhän sitä sanotaan, että ensimmäistä NHL-maaliaan ei unohda koskaan. Nyt se muisto on istutettu myös suomalaishyökkääjä Markus Hännikäisen aivoihin, sillä hän pääsi niittaamaan reboundista kiekon Carolina Hurricanesin kokeneen maalivahdin Michael Leightonin selän taakse.

Hännikäinen tuskin unohtaa myöskään tuuletustaan, sillä iskettyään ensimmäisen maalinsa, ja samalla NHL-uransa ensimmäisen tehopisteensä, hän käynnisti sellaiset riemujuhlat, ettei mitään rajaa.

Columbus Blue Jackets

@BlueJacketsNHL
You never forget your first @NHL goal! #CBJ

Hännikäisen maalin jälkeen Blue Jackets siirtyi ottelussa jo 2-0-johtoon, kun Scott Hartnell osui vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta toisessa erässä Hurricanes löysi kaksi vastausta – toisin sanoen kaksi maalia.

Ensiksi osui suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, joka tälläsi kauden 12:nnen osumansa ylivoimalla, juuri ennen ottelun puoliväliä.

Carolina Hurricanes

@Canes
[HIGHLIGHT] @lindholmelias knocks the puck down and @SebastianAho buries a PPG. #Redvolution #CARvsCBJ

Hänen osumansa jälkeen tasoitusmaalista vastasi Justin Faulk ja se syntyi aikaan 35:27.

Blue Jackets puristi ottelusta kuitenkin täyden pistepotin, ilman jatkoaikaa tai voittolaukauskilpailua, sillä Hartnell iski päätöserän puolivälin jälkeen illan toisella osumallaan taululle 3-2-lukemat ja homma oli sillä selvä.

Yksi ottelun ehdottomista sankareista oli ottelussa 34 laukausta torjunut Blue Jackets -vahti Sergei Bobrovsky.