Ottawa Senators kohtasi viime yönä Toronto Maple Leafsin, jonka se onnistui kaatamaan voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Molemmat joukkueet majailevat Ontarion provinssissa, joten kamppailuissa on aina ollut paikallistaiston henkeä. Tai itse asiassa ei aina, sillä viime vuosina kyseiset Ontarion taistot ovat olleet vain yksi ottelu monien joukossa. Nyt kamppailuihin on kuitenkin saatu jälleen panosta, mikä on ainakin Senators-hyökkääjä Mark Stonen mieleen.

– Se on hienoa. Ajassa pitää mennä taaksepäin aina työsulku vuoteen, jolloin näissä peleissä oli jotain panosta molemmille joukkueille. Se antaa oman lisänsä taistoon Ontarion herruudesta, halleissa on parempi fiilis, fanit ovat paremmin mukana ja uskon, että tämä on hyvä myös liigan kannalta, kun tällaisten ”taisteluparien” peleissä on merkitystä, Stone kertoi NHL Suomelle.

Senatorsin ja Maple Leafsin edellisestä kohtaamisesta oli ennen viime yötä ainoastaan viikko, joten jo ennestään tutut vastustajat olivat hyvin perillä toistensa kuvioista vieläkin paremmin. Se vaikutti osittain valmistautumiseen.

– Se on pikkasen erilaista ja luonnollisesti meillä on paremmin muistissa, miten vastustaja pelaa. Muuten se on ihan samanlaista.

Ottelu kerrallaan

Maple Leafs ja Senators pelaavat luonnollisesti samassa Atlantin divisioonassa, ja saman divisioonan joukkueet kohtaavat toisensa useaan otteeseen kauden aikana. Stone ei kuitenkaan ainakaan myönnä, että pelaajat tuijottelisivat kalenteria sillä tavoin, että he odottaisivat joitakin pelejä enemmän kuin toisia.

– En ollenkaan. Ainoa ero pelaajalle on, että pelaat samaa joukkuetta vastaan useimmin ja sitä kautta on kenties helpompi valmistautua peliin, kun tiedät vastustajan vähän paremmin. Mutta se on sama myös vastustajalle. Kenties niistä tulee vähän kiihkeämpiä pelaajien kesken, jos on onnistuttu pääsemään kaverin ihon alle edellisessä pelissä.

Senatorsin kuluva kausi on ollut etenkin viime sesonkiin verrattuna nappisuoritus. Viime kaudella kauas jäänyt pudotuspelipaikka on nimittäin nyt täysin realistinen.

– Aika pirun tyytyväinen. Viime vuonna jäätiin 13 pistettä pleijareista ja nyt, kun reilu puolet on kaudesta pelattu, olemme kiinni paikassa. Tavoitteemme oli olla mukana pleijarijahdissa ja olemme siinä, niin tyytyväinen on oltava.

Kimmo Romanoff, Toronto