Winnipeg Jets on saanut Patrik Laineesta ja Nikolaj Ehlersistä kuluvan kauden aikana uuden tutkaparin, joka pitää yhtä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Kaksikko onkin viilettänyt viime ajat, siis ennen Laineen loukkaantumista, samassa kentällisessä. Lisäksi he viettävät kaikki vieraspelireissut kämppäkavereina, mikä tarkoittaa noin 85 yöttä kauden aikana samassa hotellihuoneessa.

– Hän on kuin veli minulle, Ehlers hehkuttaa kaksikon keskinäistä suhdetta Jetsin verkkosivuilla.

– Sitä muodostaa hyviä ystävyyssuhteita kaikkien kanssa täällä, ja kemiat toimivat, mutta toisten kanssa sitä yksinkertaisesti klikkaa paremmin sekä jäällä että sen ulkopuolella. Hän on 18-vuotias, minä 20, ja me olemme miehiä, mutta silti edelleen lapsia. Hän on loistotyyppi ja hänen kanssaan on superhauskaa hengata.

Ehlers onkin ollut melkoinen apu Laineelle, kun tämä on totutellut täysin uuteen maahan, uuteen kulttuuriin, uuteen sarjaan ja uuteen joukkueeseen, näin muutamia kohtia mainiten.

– Kaikki oli uutta minulle, kun saavuin tänne, mutta kaikki on mennyt tosi hyvun. Kaupunki on mahtava, ihmiset ovat mukavia ja joukkuekaverini – erityisesti Nikolaj – ovat olleet todella avuliaita, Laine iloitsee.

– Olen nauttinut tästä kaikesta todella paljon ja olen todella kiitollinen siitä, miten kaikki ovat kohdelleet minua. Tämä on loistava paikka asua, pelata jääkiekkoa ja solmia ystävyyssuhteita kuten Nikin kanssa.

Isot kiitokset lähtevät myös Tuija-äidille, joka muutti Patrikin mukana Winnipegiin, tehdäkseen poikansa sopeutumisesta uuteen ympäristöön helpompaa.

– Kun tulen kotiin, päivällinen on aina valmiina. On myös mukavaa, ettei aina tarvitse olla yksin ja on joku, jonka kanssa puhua Suomea ja pitää pientä breikkiä englanniksi puhumisesta, vaikkakin se sujuukin hyvin.

– Hän on ollut mahtava. Hän rakastaa katsoa minun pelaamistani, eikä hän ole missannut peliäkään. On hienoa, puhtaasti häntä ajatellen, että olen tehnyt maaleja kotona.

Resepti kylmyydelle: ”Jäämme sisälle, pelaamme videopelejä ja tilaamme ruokaa”

Laineella ja Ehlersillä on yksi ”paha tapa” vieraspelireissuilla, mikä ei välttämättä aina miellytä muita joukkuetovereita. He eivät nimittäin ikinä unohda PlayStationia Winnipegiin, kun he lähtevät vieraspelireissulle.

– Joskus lähdemme ulos syömään muiden jätkien kanssa, mutta kun pihalla on kylmä, me jäämme sisälle, pelaamme videopelejä ja tilaamme ruokaa huonepalvelusta, Ehlers kertoo avoimesti.

– Meillä on hauskaa joka kerta, kun hengailemme yhdessä ja olen todella onnekas, että minulla on näin läheinen ystävä joukkueessa.

– Hän on myös ihan ok pelaaja, joten ehkä myös sillä on vaikutuksensa, Ehlers naureskelee.

Laine on tismalleen samoilla linjoilla Ehlersin kanssa, mitä tulee kaksikon ystävyyteen. Hän ei nimittäin kykene sanomaan yhtäkään huonoa asiaa tanskalaiskaveristaan, muuta kuin käyttämällä huumorintajuaan.

– Hän ehkä pelaa liikaa PlayStationia, jos sitä voi edes kutsua pahaksi tavaksi. Me emme tokikaan ajattele niin, mutta muilla jätkillä saattaisi olla jotain sanottavaa.

”Käskemme ”Pattyn” ampua koko ajan”

Jetsin päävalmentajana toimivalla Paul Mauricella on Laineessa ja Ehlersissä käsissään kaksikko, josta jokainen valmentaja haaveilee.

Etenkin hyökkäyspään pelaaminen on jo nyt näillä nuorukaisilla erinomaisesti hallussa, eikä heitä tarvi, tai edes saa, missään nimestä lähteä opettamaan kädestä pitäen.

– Tätä kaksikkoa ei juurikaan tarvitse hyökkäyksellisesti valmentaa. En halua sanoa heille koska pitää ampua tai koska rakentaa peliä… Paitsi, että käskemme ”Pattyn” ampua koko ajan.

– Haluamme heidän oppivan hyökkäyspään pelaamisen itsenäisesti, koska he ovat poikkeuksellisia hyökkäyspään pelaajia.

Laine ja Ehlers ovatkin jo muodostaneet todella vaarallisen tutkaparin NHL-jäillä, sillä aivotärähdyksestä parhaillaan toipuva Laine on nakuttanut 42 otteluun tehot 21+16, kun taas Ehlersin saldo 48 ottelusta on 15+25.