Buffalo Sabresin viime ottelussa nähtiin melkoinen tunteenpurkaus, kun maalivahti Robin Lehner tuskastui valmennusjohtonsa päätökseen.

Sabres oli karannut vierasottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan avauserän aikana 2-0-johtoon, mutta toisen erän ensimmäisen kympin jälkeen tilanne oli kääntynyt isäntien eduksi lukemin 3-2.

Tuossa kohtaa Sabresin päävalmentaja Dan Bylsma näytti ruotsalaisvahti Lehnerille merkin tulla pois maalilta ja tilalle luisteli toinen ruotsalainen, kakkosvahti Anders Nilsson.

Aiemmin ottelussa hymyileville naispuolisille faneille vilkutellut Lehner ei päätöstä ymmärtänyt, vaan antoi kiihtyneen kehonkielensä välittää selkeän viestin valmennusjohdon suuntaan. Vielä selvemmäksi hän teki asian päästyään vaihtoaition puolelle, kun hän viskoi maskiaan penkillä.

25-vuotias Lehner katuu joiltain osin tunteenpurkaustaan.

– En auta joukkuettani näyttämällä tunteeni ja se on jotain, josta minun tulee ottaa opikseni, pohtivan oloinen Lehner toteaa The Buffalo Newsin haastattelussa.

Pian ottelun jälkeen hän ilmaisi pettymyksensä televisioyhtiöön, joka teki Lehnerin illasta ottelun aikana oman kollaasinsa, jota mitä ilmeisimmin näytettiin Torontossa videotaululla.

– Ymmärrän, että kyse on viihteestä, mutta nuo ovat minun oikeaa elämää ja oikean elämäni reaktioita. En siis halua olla osa jotain puolittaista Hollywood-elokuvaa, mutta otan toki vastuun tilanteesta, Lehner totesi puolestaan NBC:lle.

”Haluan upota mukana tai tulla takaisin”

Samaan hengenvetoon Lehner kuitenkin toteaa ytimekkäästi, ettei tule missään nimessä muuttamaan itseään ja sitä kautta vastaavanlaisia purkauksia tullaan näkemään myös jatkossa.

– Olisi tekopyhää pyytää anteeksi sitä, millainen sinä olet. Olen kilpailuhenkinen kaveri, joka ei halua tulla pois maalilta. En halua jättää maalia.

– Haluan joko upota laivan mukana tai sitten seistä siellä ja tulla takaisin otteluun mukaan.

Päävalmentaja Bylsma tuntee selvästikin suojattinsa hyvin, sillä hän ei ollut moksiskaan Lehnerin tavasta ilmaista pettymyksensä.

– Hänen pitäisikin olla loukkaantunut siitä, että hänet vedettiin pois maalilta. Tunteet ovat osa Robinin pelaamista, eikä minulla ole mitään ongelmaa sen kanssa.