Tampa Bay Lightningin isokokoinen ykkösvahti Ben Bishop tituleerasi maalivahtien kavennetut housut ennen kauden alkua pillifarkuiksi.

Kyse ei ollut niinkään mistään vitsailusta, vaan 201-senttinen yhdysvaltalainen, jonka yksi ehdottomista vahvuuksista on kokonsa myötä peittävyys, kritisoi muutosta.

– Ne ovat tiukemmat. Vähän niin kuin pillifarkut. En minä oikein tiedä, millaisiksi kuvailla niitä. Ne ovat slim-fit-malliset, Bishop totesi tuolloin Yahoo! Sportsin mukaan.

Osa maalivahdeista on ollut avoimia muutoksille ja esimerkiksi Pekka Rinne piti kauden alla ainoana huolenaiheena sitä, ettei maalivahtien turvallisuus vaarannu. Tuukka Rask oli samoilla linjoilla, joskin hän otti asiaan kantaa hieman voimakkaammin toteamalla, että ratkaisua maalintekoon ei voida loputtomiin hakea maalivahtien kustannuksella.

New Jersey Devilsin yhdysvaltalaisvahti Cory Schneider, jolla on ainakin Yahoo! Sportsin mukaan ollut vaikutusvaltaa NHL-maalivahtien varustemuutoksissa, allekirjoitti antaumuksetta päätöksen pienentää housuja.

– Jos olet hoikka vyötäröltäsi, sinulla pitäisi olla myös kapeammat housut. Mielestäni se on hyvinkin järkeenkäypää, Schneider summasi kauden alla.

Braden Holtby paaluttaa: ”Ei juuri eroa, jos osaat pelata maalissa”

Ja nyt ne sitten tulevat. NHL nimittäin lähetti maalivahdeille maanantaina tiedotteen, että helmikuun 4. päivään mennessä jokaisen maalivahdin tulee käyttää uusia kapeampia housuja, jotka siis määräytyvät maalivahdin vyötärön alueen mukaan.

Washington Capitalsin ykkösvahti Braden Holtby pääsi kokeilemaan housuja ensimmäistä kertaa keskiviikkona ja hän oli suorastaan innoissaan.

– Olen ollut koko ajan tämän kannalla erityisesti siitä syystä, että joka kerta, kun he pienentävät varusteitamme, meistä tulee parempia, Holtby kommentoi uutta housukokoa Ottawa Citizenille.

– Kun vertaa niihin housuihin, joita pidimme (Philipp Grubauerin kanssa) ennen tätä, et meinaa edes huomata mitään eroa. Yritämme siis käytännössä ottaen päästä eroon niistä, joiden kohdalla ero oli suuri, Holtby viittaa niihin maalivahteihin, jotka ovat käyttäneet liian isoja housuja.

Loppuun Holtby heittääkin hauskan kommentin.

– En usko, että niissä on juuri eroa, jos osaat pelata maalissa.

Grubauer kehuu niin ikään muutosta ja toteaa itse asiassa nousemisen jäänpinnasta ylös ja liikkumisen jäänpinnassa olevan helpompaa. Hän on kuitenkin huolissaan samalla tavalla kuin Tuukka Rask edellä.

– Ymmärrän, että pelistä halutaan tehdä mielenkiintoisempaa faneille, mutta raja varusteiden pienentämisen ja maalivahtien turvallisuuden välillä on hiuksenhieno. Jos liian moni kaveri loukkaantuu, se ei ole todellakaan hyvä asia.

– Ja mihin raja vedetään? Mihin asti ollaan valmiita menemään ja mitä viedään seuraavaksi pois? Maalivahdit ilman mailoja? Ilman luistimia? Laitetaan seuraavaksi sandaalit jalkaan, jotta maalivahdit eivät voi liukua. Ymmärrän kyllä pointin: kenestäkään ei haluta tehdä isompaa kuin he todellisuudessa ovat.