Arizona Coyotesin kausi on ollut tähän mennessä yhtä kärsimysnäytelmää, minkä johdosta joukkue majaileekin tällä hetkellä koko Läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä, juuri ennen Colorado Avalanchea.

Huonot otteet ovat heijastuneet myös pelaajiin, kuten esimerkiksi nuoreen Anthony Duclariin, joka iski viime kaudella kojoottipaidassa muhkeat 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä.

Tällä kaudella onkin sitten ollut hankalampaa, sillä 41 ottelua ovat tuottaneet ainoastaan tehot 3+6.

Vaikka 21-vuotiaan kanadalaishyökkääjän sesonki onkin ollut hankala, iski Coyotes pöytään melkoisen uutispommin: seura päätti nimittäin lähettää hyökkääjänsä AHL-seura Tucson Roadrunnersiin.

Duclair on toki ollut tällä kaudella tehollisesti heikko pelaaja, mutta kohdataan faktat: Coyotesin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat olemattomat, joten minkä ihmeen vuoksi se ei halua antaa nuorille pelaajilleen kovaa vastuuta kovassa paikassa?

Seuran GM:nä toimiva John Chayka kertoi medialle syitä kovaan ratkaisuun. Niistä toki ymmärtää, mitä Coyotes siirrollaan hakee, mutta tästäkin huolimatta sitä on hankala ymmärtää.

– Anthony on hyvä nuori pelaaja. Valitettavasti hän on kärsinyt tällä kaudella alavireisyydestä. Me koimme, että tämä on hyvä hetki lähettää hänet Tucsoniin työstämään muutamaa asiaa ja hän saa toivottavasti tätä kautta tehokkuutensa takaisin. Toivomme, että hän palaa vahvuuteemme pian, Chayka kertoi Pro Hockey Talkin mukaan.