Detroit Red Wingsin taival NHL-kaukaloissa näyttää tällä hetkellä vaikelta, sillä matkaa pudotuspeliviivan yläpuolelle on 44 ottelun jälkeen neljä pistettä. Toki määrä ei vaikuta tässä vaiheessa kautta ylitsepääsemättömältä, mutta sesonki on ollut punasiiville hankala.

Kuluva kausi on Red Wingsille ensimmäinen sen jälkeen, kun venäläistähti Pavel Datsyuk päätti suunnata KHL-kaukaloihin. Joukkueeseen hankittiin vahvistuksiksi esimerkiksi Thomas Vanek sekä Frans Nielsen, joista etenkin edellämainittu on ollut todella vahvassa vireessä.

Pelaaminen on tällä hetkellä kuitenkin hankalaa, eikä ole lainkaan mahdoton ajatus, että seuran mittava pudotuspeliputki tulee tällä kaudella vihdoin päätökseensä. Red Wings on jäänyt edellisen kerran kevään tosipeleistä rannalle vuonna 1990.

Tämä on luonnollisesti herättänyt kysymyksiä sen suhteen, että olisiko Detroitissa vihdoin aika suorittaa todellinen jälleenrakennus. Seuran GM Ken Holland on luottanut jo vuosikaudet samoihin veteraaneihin, jotka ovat rehellisesti sanottuna nähneet jo parhaat päivänsä.

Holland pysyy tiukkana

Holland on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että Red Wingsin ei ole järkevää suorittaa täydellistä jälleenrakentamista. Kanadalainen nimittäin haluaa, että hänen joukkueensa pysyy kilpailukykyisenä myös jatkossa.

– Me aiomme pysyä kilpailukykyisenä ja jatkaa yrittämistä pudotuspeleihin pääsyn suhteen. Ultimaattinen maalimme on olla jälleen haastaja Stanley Cupin mestaruuteen, Holland kertoi MLiven mukaan.

Red Wings ei suinkaan ole NHL:n ainoa joukkue, joka pyrkii tekemään pienoisen jälleenrakennuksensa räjäyttämättä koko pakkaa käsiin. Esimerkiksi Boston Bruins, New York Rangers sekä Vancouver Canucks suorittavat samaa juuri tälläkin hetkellä.

– Minulle jälleenrakennus tarkoittaa kahdeksasta kymmeneen vuotta, ja on olemassa joukkueita, jotka ovat päässeet pudotuspeleihin, vaikka he ovatkin jälleenrakentaneet maltillta.