Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund on ansainnut kaikki tällä kaudella saamansa kehut, sillä kohdataanpa faktat: hyökkääjä pelaa tällä hetkellä koko uransa parasta jääkiekkoa.

Kaikki alkoi käytännössä kesällä, kun Wild hankki vapailta markkinoilta riveihinsä sentteri Eric Staalin. Tämän liikkeen myötä Granlund pystyttiin vihdoin siirtämään laitahyökkääjän tontille, sillä ura sentterinä ei koskaan ottanut varsinaisesti tuulta purjeidensa alle.

Tästäkin huolimatta Granlund on lyönyt kaikki ällikällä. Vaikuttaa siltä, että mies olisi yhdessä yössä löytänyt itsestään täysin uuden puolen jääkiekkoilijana. Otteluita on nyt takana 43 kappaletta, joissa suomalainen on kerännyt tililleen 10 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Vertailun vuoksi kerrottakoot, että Granlund piste-ennätys NHL:ssä on 13+31, joka tuli 82 runkosarjaottelun aikana.

Päävalmentaja ihmeissään

Granlundin kova kausi on herättänyt myös Wildin päävalmentajaksi kesällä siirtyneen Bruce Boudreaun, joka on pitänyt suomalaisen otteista silminnähden. Hän antoikin suojatistaan kovia kommentteja.

– En tiennyt kuinka hyvä on. Mutta kun näet hänet joka päivä, huomaat kuinka hän voi liikkua ja tehdä ratkaisuja molemmissa päissä kenttää. Hän on hämmästyttävä pelaaja, Boudreau kertoi Star Tribunelle.