Edmonton Oilersin Connor McDavid oli seuran fanien suosikkipoika jo ennen ensimmäistä NHL-otteluaan. Kyseessä on nimittäin enemmän tai vähemmän uusi ”The Next One”, eli siis jääkiekkomaailman megatähti – vähän niin kuin Sidney Crosby.

McDavid ei ole myöskään pettynyt. Hänen tulokaskautensa meni osittain pilalle olkapäävamman takia, mutta tästäkin huolimatta nuorukaisen pistekeskiarvo oli koko NHL:n kolmanneksi paras.

Tällä kaudella meno on ollut vieläkin rajumpaa, sillä hän majailee koko NHL:n pistepörssin kärjessä. Takana on nyt 47 ottelua, joissa nuorukainen on kerännyt tililleen 15 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä.

Toki toisena majaileva Crosby, jonka tilillä on 50 tehopistettä (27+23), on pelannut vain 38 ottelua.

Connor McDavid pelastavana enkelinä

Odotukset McDavidia kohtaan olivat siis valtavat, eikä nuorukainen ole jättänyt ketään kylmäksi. Kanadalainen ei ole sulanut paineiden alla, mistä löytyy loistava esimerkki eiliseltä.

Hän nimittäin iski Oilersille voittomaalin jatkoajalla, kun sitä oli pelaamatta ainoastaan 2,6 sekuntia.

Nuorukainen karkasi jatkoajan lopussa läpiajoon, ja vaikka Florida Panthersin maalilla kiekkoja torjunut James Reimer oli loistavasti mukana McDavidin yrityksessä, iski sentteri kiekon komeasti rysään. Voit katsoa tilanteesta videon alta.