NHL:ssä nähtiin eilen kauden toiset valmentajapotkut, kun New York Islanders päätti vapauttaa noin kuusi vuotta joukkueen peräsimessä toimineen Jack Capuanon palveluksistaan.

Capuanon sopimus olisi päättynyt tähän kauteen, eikä Islandersin GM:nä toimiva Garth Snow ollut aikeissa jatkaa miehen kontrahtia. Toisin sanoen saarelaiset halusivat vain nopeuttaa uudistumistaan.

– Tiesimme organisaationa, että Jack ei tule jatkamaan joukkueen peräsimessä. Halusimme mennä nyt eteenpäin ja etsiä uutta valmentajaa, Snow kertoi AP:n kiekkotoimittaja Stephen Whynon mukaan.

Capuanon aikana Islanders koki sekä hyviä että huonoja aikoja. Se onnistui voittamaan esimerkiksi viime kaudella ensimmäisen pudotuspelisarjansa sitten vuoden 1993, joten saarelaisten suunta oli vihdoin oikea.

Kesällä Islandersin kokoonpano koki suuria muutoksia, sillä esimerkiksi Kyle Okposo sekä Frans Nielsen jättivät Brooklynin taakseen. Tämä onkin näkynyt joukkueen pelaamisessa, sillä se majailee tällä hetkellä koko Itäisen konferenssin jumbona.

– En edes tiedä, alittiko Jack meidän odotuksemme. Kun olet valmentajana tässä liigassa, saatat joutua olosuhteiden uhriksi. Meidän on nyt käännettävä tämä laiva ympäri ja minulla on paljon luottoa pelaajiimme ja valmennusryhmäämme.

Islandersin uusi päävalmentaja on apuluotsina viime vuodet toiminut ex-pelaaja Doug Weight, joka on kuitenkin ainakin tällä hetkellä tilapäisratkaisu.