NHL:ssä on nähty tällä kaudella kahdet päävalmentajapotkut. Ensimmäiset sattuivat jo marraskuun lopulla, kun Florida Panthers päätti syystä tai toisesta vapauttaa Gerard Gallantin palveluksistaan.

Toiset osuivat kohdalle sitten eilen illalla, kun New York Islandersin ja Jack Capuanon yhteinen taival tulisi päätökseensä. Saarelaisten GM kertoi potkujen syyksi, että organisaatio halusi aloittaa käytännössä uuden aikakauden jo kuluvan sesongin aikana.

No, näitä potkuja yhdistää nyt se tekijä, että Islanders on halukas tekemään sopimuksen juuri Gallantin kanssa. Tai ”halukas” on vielä turhan voimakas sana, mutta kiinnostusta joka tapauksessa löytyy.

Islanders on nimittäin kysynyt Panthersilta lupaa käydä sopimusneuvotteluita Gallantin kanssa. Floridalaisseura antoi tähän myöntymyksensä, joten tällä hetkellä Gallant on suurin ennakkosuosikki Islandersin uudeksi päävalmentajaksi.

Islanders nimesi Capuanon potkujen jälkeen Doug Weightin seuran uudeksi päävalmentajaksi, mutta hän tulee toimimaan roolissa vain väliaikaisen korvaajan nimikkeellä.

Weight on toiminut Islandersin apuvalmentajana kaudesta 2011-12 lähtien, minkä lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluu apulais-GM:nä toimiminen.

Islandersin kiinnostuksesta Gallantia kohtaan kertoi Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman. Gallant on työskennellyt Islandersissa ennenkin, sillä hän oli seuran apuvalmentajana vuodet 2007-09.