Detroit Red Wingsin kausi on ollut tähän mennessä lähes katastrofaalisen huono, ja tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että michiganilaisseura tulisi jäämään pudotuspelien ulkopuolelle.

Tämä olisi todella harvinainen tapahtuma, sillä edellisen kerran Red Wings on jäänyt kevään tosipeleistä rannalle vuonna 1990.

Fakta on toisaalta myös se, että Red Wings ei ole enää vuosiin ollut haastaja Stanley Cupia ajatellen, ja pudotuspeleistä poisjääminen on ollut enemmän tai vähemmän ajan kysymys. Tämä siitäkin huolimatta, että se vahvisti kesällä rivejään muun muassa Frans Nielsenillä ja Thomas Vanekilla.

Heistä jälkimmäinen on ollut Red Wingsille arvokas pelaaja, sillä 33 pelattua ottelua ovat tuottaneet mukavat tehot, 12+18. Päävalmentaja Jeff Blashill onkin ollut mielissään itävaltalaisen pelaamisesta.

– Hän on ollut meille todella hyvä. Hänen hyökkäyspään osaamisensa on uskomattomalla tasolla, valmentaja Blashill kertoi.

Vaihtokauppa edessä?

Jos tilanne on kuitenkin tulevaisuudessakin se, että Red Wings on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, ei sillä ole mitään järkeä pitää Vanekia kokoonpanossaan loppukauden ajan.

Mies teki nimittäin kesällä yksivuotisen sopimuksen Red Wingsiin, ja tulevana kesänä edessä on roima palkankorotus, sikäli taso säilyy ennallaan. Punasiipien olisikin järkevää vaihtaa mies nuoreen lupaukseen, tai varausvuoroon, sillä moni Stanley Cupista kamppaileva joukkue olisi halukas ottamaan Vanekin riveihinsä vuokrapelaajan rooliin.

Vanek kuitenkin itse haluaisi jäädä Detroitiin pidemmäksi aikaa, mutta ymmärtää siinä samalla, että bisnes on iso osa NHL:ää.

– Luonnollisesti ymmärrän asiasta myös sen bisneksen kannalta. Toivon, että saamme kasaan ja saisin pysyä täällä. Mutta jos minut tullaan siirtämään toisaalla, ymmärrän sen myös hyvin, Vanek kertoi The Scoren mukaan.