Yhdysvalloissa juhlittiin eilen Martin Luther King -päivää, minkä kunniaksi Los Angeles Kingsin ja Tampa Bay Lightningin välisessä kamppailussa NHL-legenda Willie O’Ree sai kunnian toimia aloituskiekon tiputtajana.

O’Ree oli NHL:n ensimmäinen tummaihoinen pelaaja, kun hän teki oman debyyttinsä maailman parhaassa kiekkoliigassa kaudella 1957-58. Mies ei pelannut NHL:ssä lopulta, kuin 45 runkosarjaottelua, joissa hän teki neljä maalia ja yhteensä 14 tehopistettä.

Vähäisestä ottelumäärästään huolimatta O’Ree on jäänyt NHL:n historiankirjoihin todellisena ikonina. Hän on myös toiminut monelle nykyiselle NHL-pelaajalle todellisena inspiraation lähteenä, kuten esimerkiksi eilen pelanneelle Lightning-hyökkääjälle, J.T. Brownille.

– Hän rikkoi niin monia muureja ja teki minullekin mahdolliseksi pelata lajia, jota rakastan. Teen itsekin kaikkeni, jotta saisin kasvatettua lajia, eli samoja asioita, kuin hän teki. Se on jotakin, mitä olen valmis tekemään, Brown kertoi Tampa Bay Timesin mukaan.

Nykyisin 81-vuotias kanadalainen pelasi urallaan pääasiallisesti vanhassa WHL-liigassa, joka pyrki haastamaan NHL:ää 1950-1970-luvuilla.

LA Kings

@LAKings
Thank you, Willie O'Ree. ❤️