Philadelphia Flyers marssi kuluvan kauden aikana parhaimmillaan kymmenen ottelun voittoputkessa, vain hävitäkseen seuraavasta 14 ottelustaan 11.

Tällä hetkellä pennsylvanialaisseura viettää NHL:n ”bye-viikkoa”, eli toisin sanoen viiden päivän mittaista ”vapaaviikkoa”, joka suodaan nykyisin jokaiselle seuralle runkosarjan aikana.

Flyers lähti tauolleen todella huonoissa tunnelmissa, sillä viime aikoina mikään ei ole mennyt putkeen. Pakkaa seurassa ei tokikaan olla valmiita räjäyttämään, sillä joukkue taistelee edelleen paikasta pudotuspeleissä ja ennen kaikkea katseet ovat tulevissa kausissa.

– Totta kai tarkastelemme koko ajan joukkueemme ja myös Phantomsin (farmiseura Lehigh Valley Phantoms) tilannetta. Juuri nyt jatkamme näillä kavereilla, jotka meillä on, mutta joka päivä tutkin mahdollisuuksia tehdä joukkueestamme parempi, ja jos jotain sellaista tulee vastaan, teemme varmasti muutoksia, Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall pohti NBC Sportsin haastattelussa.

Samalla kuluva kausi on kuitenkin osoittanut, ettei seura ole vieläkään valmis menestymään.

Alakerta uusiksi – nuoruudella eteenpäin

Se puolestaan tarkoittaa sitä, Hextallin olisi nyt järkevintä toimia ja tässä kohtaa katseet suuntautuvat ehdottomasti puolustuspäähän. Seuralla on nimittäin farmin puolella erittäin lupaavat pelaajat Robert Häggin, Samuel Morinin sekä Travis Sanheimin muodossa ja monien mielestä heistä etenkin Sanheim ja Hägg ovat jo NHL-valmiita.

Samalla tavalla Hextallilla on käsissään Mark Streitin ja Michael Del Zotton kaltaiset kokeneemmat puolustajat, jotka ovat joka tapauksessa vapaita agentteja ensi kesänä, eikä Flyers suurella todennäköisyydellä ole tarjoamassa kummallekaan jatkoa. Heidät siis kannattaisi eittämättä raivata niin sanotusti tieltä pois.

ESPN:n toimittaja Craig Custance kertookin kaksikon nousseen siirtospekulaatioihin mukaan ja heistä etenkin Streitilla, joka pystyy tekemään isoja asioita minkä tahansa joukkueen ylivoima- sekä suunnanmuutospeliin, vaihtoarvo on kohtuullisen korkealla.

Custance muistuttaakin, että viime keväänä John-Michael Lilesin kaltainen nimi toi Carolina Hurricanesille kolmannen ja viidennen kierroksen varausvuorot, joten Streitista olisi vähintään irroitettavissa jotain saman suuntaista.