Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin välisessä menneenä viikonloppuna pelatussa ottelussa kunnioitettiin naisjääkiekkoilija Hayley Wickenheiseria.

Wickenheiser nähtiin punaisella matolla muun muassa yhdessä Wayne Gretzkyn sekä kaukalossa pelanneiden joukkueiden kapteenien, Connor McDavidin ja Mark Giordanon, rinnalla.

Moni on tituleerannut muun muassa Suomessa Mestistä pelanneen Wickenheiserin naisjääkiekon Wayne Gretzkyksi. Gretzky puolestaan nostaa hänet omissa papereissaan sille kaikkein korkeimmalle mahdolliselle jalustalle.

– Olet koskettanut niin monien ihmisten sydämiä. Pelasit kaukalossa sydämelläsi, tahdonvoimalla, oveluudella, nopeudella ja taidokkuudella. Olet naisjääkiekon Gordie Howe, Gretzky paalutti tilaisuudessa.

”Ei parempaa tapaa lopettaa”

Wickenheiser oli otettu vertauksesta Hoween, mutta vielä tunteikkaammaksi hänet teki se, että yksi hänen omista idoleistaan – Wayne Gretzky – oli esittelemässä hänet.

– En tiennyt muuta kuin vasta tänä iltana, että Wayne olisi täällä. Mark Messier, Wayne Gretzky, Kevin Lowe ja koko jengi täällä on iso tekijä sen takana, että pelasin jääkiekkoa.

Lopulta hän palasi kuitenkin takaisin pelkästään Gretzkyyn, joka seisoi hänen takanaan lähes koko tilaisuuden ajan.

– En olisi voinut kuvitella parempaa tapaa lopettaa urani kuin se, että hän seisoo jäällä kanssani. Tämä oli täydellistä, Wickenheiser päätti.

Wickenheiser, joka oli siis aikanaan ensimmäinen miesten Mestiksessä pelannut naisjääkiekkoilija, voitti urallaan huikeat neljä olympia- ja kuusi MM-kultaa.