NHL on nimennyt jälleen menneen viikon tähdistönsä ja tällä kertaa ykkösenä kruunun sai päähänsä Washington Capitalsin Nicklas Bäckström.

Nicklas Bäckström

Ruotsalaissentteri nähtiin viime viikolla kaukalossa neljästi ja niissä hän takoi tehot 3+7, ollen NHL:n ykkönen sekä syötöissä että pisteissä mitattuna. Samalla Capitals voitti kaikki neljä otteluaan ja kasvatti samalla voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, nousten samalla NHL:n piikkipaikalle.

Bäckström vietti jokaisessa neljässä ottelussa useamman kuin yhden tehopisteen iltaa. Ensiksi hän iski Montreal Canadiensia vastaan pisteet 1+1, sen jälkeen takoi Pittsburgh Penguins -otteluun tehot 1+3, tämän jälkeen irtosi jälleen tehot 1+1 Chicago Blackhawksin vastaan ja lopulta hän antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä Philadelphia Flyers -ottelussa.

Bäckström on iskenyt kuluvalla kaudella 43 otteluun tehot 12+30.

Brad Marchand

Viikon kakkostähtenä kunnostautui Boston Bruinsin Brad Marchand, joka merkkautti kolmeen otteluun tehot 4+4, hänen joukkueensa voittaessa otteluista kaksi. St. Louis Bluesia vastaan Marchandin tehot olivat 2+1 ja Philadelphia Flyersia hän kuritti hurjin pistein 2+3, sivuten omaa ottelukohtaista piste-ennätystään.

Ottelussa Nashville Predatorsia vastaan hän jäi pisteittä.

Marchand on toistaiseksi tehtaillut kuluvalla kaudella 46 otteluun 43 tehopistettä.

Brock McGinn

Menneen viikon kolmostähti oli puolestaan todellinen yllätysnimi, Carolina Hurricanesin nuori Brock McGinn. Viime kaudella NHL-uransa 21 ensimmäistä NHL-ottelua pelannut, ja kuluvalla kaudella 27 ottelua siihen päälle lisännyt, Hurricanesin vuoden 2012 kakkoskierroksen varaus nakutti viime viikolla kolmeen otteluun tehot 4+3.

McGinn iski viikon avanneessa ottelussa Columbus Blue Jacketsin verkkoon yhden maalin, Buffalo Sabresia hän kuritti kahdella osumallaan, vastaten myös ottelun voittomaalista, ja Hurricanesin viikon päättäneessä ottelussa hän nakutti uransa ottelukohtaiset ennätyspisteet 1+3 New York Islandersia vastaan.

McGinn on siis pelannut kuluvalla kaudella 27 ottelua ja tehtaillut niissä pisteet 5+7.