Minnesota Wild on ollut eittämättä kauden yksi suurimpia yllättäjiä, ja se majaileekin tällä hetkellä Läntisen konferenssin kärjessä, juuri ennen Chicago Blackhawksia. Se nousi piikkipaikalle tosin vasta viime yönä, kun vastakkain olivat juuri Wild ja Blackhawks.

Kärkikamppailu oli odotetusti tiukka, minkä Wild voitti lopulta lukemin 3-2. Se oli tärkeä, sillä se johtaa Blackhawksia nyt kahdella pisteellä. On tosin otettava huomioon, että Blackhawks on pelannut neljä ottelua Wildia enemmän.

Minnesotalaisryhmä on ollut muutoinkin viime aikoina erinomaisessa vireessä, sillä viime yön voitto oli sille neljäs perättäinen. Viimeisestä 10 kamppailusta se on voittanut kahdeksan ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain yhden.

Lisäksi Wild on ollut Blackahwksille runkosarjassa paha pala purtavaksi, sillä Minnesota on vienyt nimiinsä joukkueiden edelliset kahdeksan kohtaamista.

Yksi suomalaisonnistuminen

Ottelussa nähtiin myös suomalaisväriä, sillä Wildin Mikko Koivu, Mikael Granlund sekä Erik Haula olivat kaikki mukana kokoonpanossa.

Kolmikosta pisteille pääsi ainoastaan Granlund, joka keräsi tililleen syöttöpisteen. Suomalainen on nyt kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa, mikä on erinomainen saavutus.

On myös otettava huomioon, että Granlund laukoi ottelussa todella ahkersasti, yhteensä jopa seitsemän kertaa.