Minnesota Wildia vuodesta 2012 saakka edustanut Mikael Granlund varattiin seuran toimesta numerolla yhdeksän, joten toiveet hänen potentiaalinsa suhteen olivat valtaisat.

Kaikki vaikuttikin kulkevan loistavasti, kun hän pelasi uransa ensimmäistä täyttä NHL-kautta (2013-14), jolloin nuorukaisen lavasta syntyi 63 runkosarjaottelun aikana tehot 8+33.

Sitten Granlund jäi junnaamaan paikalleen. Häntä peluutettiin pitkään keskushyökkääjän tontilla, eikä suomalainen koskaan vaikuttavan viihtyvän kyseisellä pelipaikalla. Viime kaudella nähtiin kuitenkin jo merkkejä paremmasta, kun 82 runkosarjakamppailua tuottivat tehot 13+31.

Siltikin Granlund ei ollut noussut vieläkään sille tasolle, jota Wild hänestä toivoi varatessaan suomalaisen. Tällä kaudella tuo taso on saavutettu, ja Granlund on marssimassa henkilökohtaiseen piste-ennätykseensä.

Läpimurto saavutettu

Kautta on kulunut Granlundin osalta nyt 42 ottelun verran. Näissä suomalainen on tehnyt jo kymmenen maalia ja yhteensä 35 tehopistettä, joten viime kauden 44 paunaa on enemmän, kuin saavutettavissa.

Kautta on nimittäin jäljellä vielä hiukan vajaa puolet, joten jäljellä olevat yhdeksän pistettä pitäisivät tulla suhteellisen helposti.

Syitä 24-vuotiaan hyökkääjän tason nousuun on varmasti monia, mutta yksi oleellisimpia niistä on ehdottomasti se, että hänet siirrettiin täksi kaudeksi sentterin tontilta laituriksi.