Teuvo Teräväinen oli iskussa, kun Carolina Hurricanes hurjasteli New York Islandersin kumoon maalein 7-4.

Ottelun tehomiehiin lukeutui Teuvo Teräväinen, joka napautti tehot 1+1. Teräväinen saalisti syöttöpisteen joukkueen 5-4-maaliin ja oli itse ohjaamassa kiekkoa maaliin 6-4-osumassa.

Teräväisen kausi on tähän saakka sujunut varsin mallikkaasti, sillä 22-vuotias suomalainen on nakuttanut 43 otteluun 23 (10+13) tehopistettä. Teräväisen piste-ennätys on viime kaudelta, kun hän iski yhteensä 35 (12+23) pistettä. Nykyisellä tahdilla tuo piste-ennätys kirjataan tämän kauden jälkeen uusiksi.

”Hän on ottanut askeleen eteenpäin”

Vaikka Teräväinen oli ottelussa tehokkaalla päällä, suurimmat otsikot vei Hurricanesin tulokaspelaaja Brock McGinn. 22-vuotias kanadalainen keräsi ottelussa tehot 1+3, minkä myötä hän on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun nyt hurjat 7 (4+3) pistettä.

McGinnin koko kauden pisteet ovat 12 (5+7), joten hän on viimeisessä kolmessa ottelussa tehnyt jo yli puolet kauden pisteistään. McGinn oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen onnistumiseensa.

– Tämä on ilman muuta siistiä. En ole halunnut muuttaa pelissäni mitään, vaikka vuoden alussa pisteitä ei tullut. Halusin vain mennä jäälle ja pelata samalla tavalla, ja tällä hetkellä pisteitä vain tulee, joten haluan jatkaa tätä, McGinn kertasi NHL.comin mukaan.

Pienikokoisena pelaajana McGinn on saanut osakseen epäilyksiä, mutta ainakin päävalmentaja Bill Peters luottaa hyökkääjäänsä.

– Hän on hieman pienikokoinen, ei ehkä nopein kaveri, mutta hänessä on paljon jääkiekonpelaajan vikaa. Hän on rohkea kaveri; todella älykäs pelaaja ja hänellä on paljon vanhankoulukunnan tapoja, Peters totesi NHL.comille.

– Hän tekee nyt peliä, pitää kiekkoa paikoissa, joissa hän ei ole sitä aikaisemmin tehnyt, joten hän on ottanut askeleen eteenpäin pelaajana.