Colorado Avalanchen kuluvan kauden ensimmäinen puolisko, joka on ollut luvattoman heikko, on pakottanut päävalmentaja Jared Bednarin useisiin ketjumuutoksiin.

Tällä kertaa Bednar joutui rikkoa heikkojen tulosten vuoksi hyvin toimineen ykkösketjunsa, jossa pelasivat Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog.

– Osasyy on se, että meidän on oltava muutakin kuin vain yhden ketjun joukkue tehdäksemme maaleja ja voittaaksemme otteluita, Bednar perustelee ratkaisuaan denveriläisseuran verkkosivuilla.

Muutoksen seurauksena Landeskog siirtyy pelaamaan Matt Duchenen ja hiljattain seuraan hankitun Matt Nieton rinnalle. Bednar nimittäin näkee, että avain menestykseen – siis Rantasen ja MacKinnonin ketjun ohella – käy Duchenen kautta.

– Matt on luonnollisesti se ratkaiseva tekijä, eikö? Landy on pelannut MacKinnonin ja Rantasen kanssa; he ovat olleet todella hyviä. Haluaisin pitää heidät yhdessä, mutta meidän täytyy huolehtia myös siitä, että Mattin ketju tekee maaleja.

Tuttu kaveri rinnalle

Landeskogin paikan Rantasen ketjussa ottaa Rene Bourque, jonka kanssa suomalainen on pelannut jo jonkin verran aiemmin kuluvan kauden aikana.

– Nieton myötä ketjussa tulee olemaan nopeutta. Bourque puolestaan on menestynyt Rantasen ja MacKinnonin kanssa. Ehkä siis Landyn tuominen Duchenen rinnalle tuo hieman lisäkipinää ketjun pelaamiseen.

Avalanche tiedotti perjantain aikana, että se on suorittanut myös vaihtokaupan: denveriläisseuran pitkäaikaisin pelaaja, Cody McLeod, kaupattiin Nashville Predatorsiin, vaihdossa hyökkääjä Felix Girardiin.