Arizona Coyotesin pudotuspelihaaveet voitaneen haudata tältä kaudelta, sillä matkaa viivalle on puolessa välissä kautta jopa 16 pistettä. Tällä hetkellä vaikuttaakin enemmän siltä, että seura tulee kilpailemaan sesongin aikana ainoastaan ykkösvarauksesta.

Tämä on johtanut siihen, että seura saattaa lähteä kauppaamaan osaa pelaajistaan. Yksi tällainen on tshekkiläinen Martin Hanzal, josta ovat kiinnostuneita ainakin kolme eri seuraa: San Jose Sharks, Los Angeles Kings sekä St. Louis Blues.

Asiasta kertoi arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman, joka oli Bob Staufferin vieraana Oilers Now -lähetyksessä.

Sentteri sentteristä

Hanzalin viime kausi oli hänen tehollisesti paras koko miehen NHL-uralla. Menneellä sesongilla tshekkisentteri pelasi 64 ottelua, joissa hän keräsi tililleen 13 maalia ja yhteensä 41 tehopistettä.

Tällä kaudella Hanzalin tilille on kertynyt 34 kamppailua, joissa hän on iskenyt tehot 9+6. On kuitenkin mainittava, että hyökkääjän tehotilasto on umpisurkea, -16.

Jos Hanzal kaupataan, tulisi hän toimimaan uudelle seuralleen niin sanottuna vuokrapelaajana. Tämä johtuu siitä, että miehen nykyinen sopimuksensa umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi, minkä jälkeen edessä on suurella todennäköisyydellä palkankorotus.

Hanzal teki kesällä 2012 viisivuotisen sopimuksen, jonka cap hit on 3,1 miljoonaa dollaria.

Friedmanin mukaan Coyotes halajaa Hanzalista korvauksena toisen sentterin, mutta nuoremman sellaisen.