Winnipeg Jets joutuu tulla tulevalla vieraskiertueellaan toimeen ilman suomalaistähteään Patrik Lainetta.

Suomalaishyökkääjä on ollut sivussa nyt kahdesta joukkueensa viime ottelusta, hänen jouduttua Buffalo Sabresin Jake McCaben kovan avojään taklauksen kohteeksi ja kärsittyään sen seurauksena aivotärähdyksen.

Toistaiseksi Laine on ollut sivussa kaksi ottelua ja Jets on hävinnyt niistä molemmat. Viime ottelussa Montreal Canadiens haki Winnipegistä vieraspisteet 7-4-lukemin ja Jets-pelurit saivat enemmän kuin täyslaidallisen päävalmentaja Paul Mauricelta.

Maurice olisi varmasti toivonut saavansa 18-vuotiaan suomalaislaiturin mukaansa kolmen ottelun mittaiselle vieraskiertueelle, jonka aikana Jets kohtaa Arizona Coyotesin, Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin.

Näin ei kuitenkaan ole, sillä TSN:n toimittaja Sara Orlesky vahvisti Twitter-tilillään, että Laine joutuu jäämään kiertueelta sivuun.

Ei totaalisen toivoton tilanne

Sinällään Laineen tilanne ei kuitenkaan näytä totaalisen toivottomalta, sillä hänet nähtiin juuri Canadiens-ottelussa yleisössä, kun hän oli lähtenyt katsomaan omiensa otteita yhdessä tyttöystävänsä kanssa.

Ja vaikka välillä puhelin kiinnosti suomalaista enemmän kuin heikosti sujuneet omien otteet, tilanteessa oli monta positiivista seikkaa: Laine ennen kaikkea pystyi tulla meluisaan jääkiekkohalliin, joka on täynnä ääntä, musiikkia ja kirkkaita valoja.

Mikäli Laine kärsisi jostain muusta kuin lievästä aivotärähdyksestä, olisi hän todennäköisesti tällä hetkellä petipotilaan roolissa ja ei ainakaan missään nimessä paikan päällä katsomassa jääkiekkoa.

Bryan

@BryanG444
@wyshynski @davelozo @PuckSoupPodcast please caption Patrik Laine showing off in the press box