Minnesota Wild kohtasi viime yönä Montreal Canadiensin, eli toisin sanoen vastakkain olivat kaksi NHL:n tämän hetken parasta maalivahtia, Carey Price ja Devan Dubnyk.

Siksi olikin todella yllättävää, että Wild murjoi Canadiensin maan rakoon lukemin 7-1, ja vielä siten, että Price pelasi maalinsa suulla koko ottelun ajan.

– Se on jotakin sellaista, mitä ei tapahdu usein. Hänellä oli ehkä huono ilta, mutta laukauksemme olivat myös tänään todella hyvä. Kenties ainoastaan Nino Niederreiterin toisen erän lopussa tekemä maali livahti hiukan helposti, mutta muutoin maalimme ja laukauksemme olivat laadukkaita, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau kertoi Wildin verkkosivujen mukaan.

Wildin kolmesta suomalaisesta (Mikko Koivu, Mikael Granlund, Erik Haula) jokainen sai tililleen yhden syöttöpisteen.

Eric Staal on voittava pelaaja

Kesällä Minnesotaan siirtynyt Eric Staal pelaa tällä hetkellä erinomaista kautta, sillä 40 ottelun jälkeen miehen tilillä on 14 maalia ja 38 tehopistettä.

Staalin merkitys Wildille on korostunut myös sitä kautta, että aina kun hän tekee maalin, on joukkue vahvoilla voittamaan tämän kyseisen ottelun. Näin kävi esimerkiksi myös viime yönä, sillä hän keräsi tililleen tehot 1+2.

Itseasiassa aina kun Staal on tehnyt maalin vastustajan verkkoon, on Wild voittanut kyseisen ottelun. Näin on käynyt tällä kaudella kymmenesti, sillä Wildin voittoprosentti on Staalin osuessa tasan sata.

Sportsnet Stats

@SNstats
#mnwild are 10-0-0 when Eric Staal scores a goal this season.