Suomalaishyökkääjä Markus Granlund pelaa tällä hetkellä NHL-uransa parasta kautta, mikä on heijastunut etenkin hänen peliminuutteihinsa. Suomalainen on nimittäin saanut peliaikaa ottelua kohden keskiarvolta hiukan vajaat 17 minuuttia, mikä olisi lähes kenelle tahansa hyökkääjälle hyvä lukema.

Vastuun kasvaminen on näkynyt myös tehopisteissä. Esimerkiksi viime yönä, kun Vancouver Canucks kohtasi vieraskaukalossa Philadelphia Flyersin, iski suomalaishyökkääjä kaksi maalia.

Granlundin panoksesta huolimatta Canucks hävisi ottelun lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4. Se oli kanadalaisseuralle jo kolmas peräkkäinen tappio, joskin se on napannut näistä otteluista tästäkin huolimatta kaksi pistettä.

Myös Vancouverissa Granlundin esityksistä oltiin innoissaan, sillä Vancouver Sunin kiekkotoimittaja Patrick Johnston suitsutti suomalaisen edesottamuksia. Granlund sai kehuja myös koko kauden esityksistään.

– Kyllä, Markus Granlund oli tänään illan paras asia, Johnston kirjoitti.

– Markus Granlund on ollut todella hieno löytö Canucksilta.

Uusi oma ennätys

Granlund on pelannut NHL:ssä vaiheittain kaudesta 2013-14 lähtien, jolloin hän aloitti uransa Calgary Flamesin riveissä. Viime keväänä tuli sitten siirto hiukan etelämmäs, kun Canucks hankki hänet riveihinsä vaihtokaupan kautta.

Tämä olikin suomalaisen kannalta loistava asia, sillä vastuu Canucksissa on ollut komeaa. Hän on pelannut kaiken lisäksi tällä kaudella 44 ottelua, joissa mies on kerännyt tililleen 11 maalia ja yhteensä 19 tehopistettä.

Viime yön kahden maalinsa ansiosta Granlund rikkoi myös oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä NHL-kaukaloissa. Hänen edellinen paras sesonkinsa sattui kaudelle 2014-15, kun hän teki 48 runkosarjaotteluun tehot 8+10.

Kaiken lisäksi suomalaishyökkääjä on tällä hetkellä komeassa 20 maalin tahdissa, jota pidetään erinomaisena suorituksena NHL-tason hyökkääjälle.