Pittsburgh Penguins oli viime kaudella, etenkin keväällä, täysin ylivoimainen joukkue. Se suoranaisesti marssi Stanley Cupin mestaruuteen, eikä jättänyt finaalivastustajalleen, San Jose Sharksille, minkäänlaista saumaa.

Keväällä Penguinsin osalta nähtiin myös melkoinen tarina, kun nuori maalivahti Matt Murray nappasi itselleen torjuntavastuun ja oli erinomainen koko kevään ajan.

Tämä ajoikin Penguinsin hankalaan tilanteeseen, sillä sen riveissä pelaa myös kokenut Marc-Andre Fleury, joka ehti toimia joukkueen ykkösvahtina vuosikausien ajan. Valtikka näyttää kuitenkin nyt vaihtuneen, vaikkakin Fleury on yhä joukkueen riveissä.

Pakkaa sekoittaa vielä tulevana kesänä järjestettävä laajennusdrafti, jossa joukkueet saavat suojata ainoastaan yhden maalivahdin. Penguinsin kohdalla tämä tulisi ehdottomasti olemaan edullisempi ja nuorempi Murray, mutta koska Fleuryn sopimuksessa on siirrot estävä pykälä, on joukkueen pakko suojata hänet.

TSN:n arvostettu kiekkotoimittaja Bob McKenzie kertoikin NBC Sportsin lähetyksessä, että Penguins suhtautuu tällä hetkellä Fleuryn kauppaamiseen avoimin mielin.

– Nyt, enemmän kuin koskaan, Penguinsin kannattaisi kaupata Fleury toisaalle, jos se vain on heidän mielestään järkevää. He ovat nyt avoimin mielin kauppaamisen suhteen, McKenzie kertoi lähetyksessä.

Stanley Cup -jahdissa kaikki on sallittua

Koska Penguins oli viime keväänä dominoiva joukkue, on sillä tänäkin vuonna ainoastaan yksi tavoite: Stanley Cup. Se saattaa parhaassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että Penguins jatkaa koko loppukauden ajan Murrayn ja Fleuryn muodostamalla tandemilla.

Tämä asettaisi seuran luonnollisesti huonoon tilanteeseen, sillä se joutuu joka tapauksessa luopumaan toisesta maalivahdistaan kauden päätteeksi.

Murrayn menetys ei tule kuulonkaan, joten tässä vaiheessa – ainakin McKenzien mukaan – Penguins ostaisi ulos Fleuryn sopimuksen. Tämä tuottaisi ongelmia sen suhteen, että seuran palkkakattoon tulisi sakko, joka on CapFriendlyn mukaan noin 1,9 miljoonaa dollaria seuraavan neljän kauden ajan.