Washingtonissa nähtiin eilen todellinen huippuottelu, kun Capitals ja Pittsburgh Penguins mittasivat paremmuutensa. Ja vaikka kamppailu päättyikin lopulta kotijoukkueen selvään 5-2-voittoon, ei se todellakaan jättänyt ketään kylmäksi.

Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkin saalisti nimittäin pelissä NHL-uransa 1 000. tehopisteen, mihin hänellä kului aikaa ainoastaan 880 runkosarjaottelua. Laituri teki kamppailussa kaksi maalia, jotka nostivat hänen uransa tehopisteet lukemiin 546+455.

Ovechkin iski uransa 1 000. tehopisteen vain 35 sekunnin pelin jälkeen, joten otteluun saatiin todellinen lentävä lähtö. Venäläinen painui merkkipaalunsa jälkeen nopeasti takaisin vaihtopenkille, missä hän otti mukavan asennon, eikä juurikaan juhlinut.

Sitten kuviin astui joukkuekaveri Justin Williams, joka kävi kysymässä tuomarilta lupaa pienimuotoisiin juhliin – ei sitä kuitenkaan kovin usein todisteta 1 000 tehopisteen rikkoutumista. Itseasiassa Ovechkin oli NHL:n 84. pelaaja, joka on kyennyt temppuun.

Tähtisentteri nosti penkiltä ylös

Yleensä maaleistaan kovasti riemuitseva Ovechkin otti tilanteen lopulta yllättävän rauhallisesti. Kuten jo todettu, painui hän suhteellisen nopeasti takaisin vaihtopenkille, missä hän tarvikin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckströmin avustusta.

– Hän istui penkille alas, joten työnsin hänet seisomaan. Jos saavutat 1 000 tehopistettä tuon ottelumäärän aikana, on sitä syytä kunnioittaa. Se on todella vaikuttaa ja kaikki kunnia hänelle. Hän on uskomaton pelaaja ja hänen tekemistään on hauska katsoa, Bäckström kertoi NHL.com:n mukaan.

Ovechkin sai muutoinkin sentteriltään kovat kehut. Bäckström ei nimittäin yllättynyt lainkaan, että ennätyksellinen maali syntyi juuri verivihollista, Penguinsia, vastaan.

– Hän pelaa jokainen ilta kovaa, joten tässä ottelussa ei ollut mitään uutta. Hän haluaa tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta niin paljon, kuin mahdollista. Joten ainoa asia, mikä pääsi hiukan yllättämään oli se, että hän teki maalinsa jo 35 sekunnin jälkeen. Se on toisaalta tyypillistä hänen kaltaisiltaan kavereilta.