Alexander Ovechkinin vanhemmat Tatyana ja Mikhail olivat paikan päällä todistamassa, kun heidän poikansa rikkoi 1000 NHL-tehopisteen rajapyykin.

Venäläislehti Sovetsky Sport tavoitti vanhemmat hyvin nopeasti ottelun jälkeen. Ensimmäisenä luurin toiseen päähän saatiin isä Mikhail Ovechkin, joka oli todella ylpeä pojastaan.

– Me juuri palasimme ottelusta. Olemme todella onnellisia. Tämä oli uskomaton päivä, isä-Mikhail totesi Sovetsky Sportille.

– Olemme vanhempina, ja minä isänä, todella ylpeitä. Voitte lätkäistä sen suoraan Sovetsky Sportin kanteen. Nyt kuitenkin siirrän puhelimen Tatyanalle. Antaa hänen puhua ”Sashasta”. Hän on paljon parempi siinä.

Ja seuraavana oli siis Tatyana Ovechkinin vuoro ylistää poikaansa. Äiti toi myös hieman huumoria haastatteluun.

– Tämä on loistava päivä! Tätä on onnellisuus. Sashalta otti ainoastaan 35 sekuntia tehdä se maali. Hän ei halunnut kenenkään joutuvan odottamaan liian pitkään tätä hetkeä.

– Hänellä oli mahdollisuus, jonka hän käytti hyväkseen. Täydellisesti ajoitettu laukaus, joka yllätti maalivahdin. Ja itse asiassa kyseessä oli aika hieno maali.

Ovechkin päätyi lopulta tekemään 5-2-voitossa Pittsburgh Penguinsista myös toisen maalin, kun hän vastasi ylivoimalla joukkueensa 2-0-maalista. Kyseinen osuma ikään kuin kruunasi venäläisen täydellisen illan, sillä hän laukoi toisen maalinsa – kuinkas muutenkaan – vasemman p-pisteen kaarelta.