NHL:n All Star -tapahtumassa nähdään tänä vuonna tavallisesta poikkeava tilanne, sillä mukana on jopa kaksi tulokaspelaajaa, Toronto Maple Leafsin Auston Matthews sekä Winnipeg Jetsin Patrik Laine.

Toki Laineen osallistuminen tapahtumaan on epävarmaa, sillä hän kärsii tällä hetkellä aivotärähdyksestä.

Sen sijaan Matthews tulee osallistumaan tapahtumaan, mikä on komea suoritus nuorelle tulokkaalle. Toki nuorukainen pelaa loistavaa kautta, eikä hänen valintansa ollut kovinkaan suuri yllätys juuri kenellekään, ei edes miehelle itselleen.

– Rehellisesti, enpä juuri (yllättynyt). Tiedän mihin olen kykeneväinen ja haluan imeä siitä kaiken irti. Haluan oppia tästä kaikesta niin paljon, kuin mahdollista. Ja juuri niin olen myös tähän mennessä tehnyt, Matthews kertoi TSN:n Kristen Shiltonille.

”Pystyn olemaan dominoiva sentteri”

Matthewsin NHL-uran alku oli hankala, vaikkakin hän teki ensimmäisessä ottelussaan käsittämättömät neljä maalia. Tämän jälkeen tuli kuitenkin ongelmia, eikä sopeutuminen kirkkaisiin valoihin tapahtunut yhdessä yössä.

Sitten Matthewsin pelissä kuitenkin tapahtui jotakin, ja yhtäkkiä hän oli Maple Leafsin kantava voima. Seuran päävalmentajana toimiva Mike Babcock on uskonut nuorukaiseen alusta lähtien, sillä hän sanoi jo marraskuussa Matthewsin olevan kykeneväinen olemaan NHL-tasolla dominoiva sentteri.

– Mielestäni hän on oikeassa. Pelaan tällä hetkellä hyvin ja pystyn olemaan dominoiva sentteri. Suurin kehitys minun kohdallani on tapahtunut kiekottomana pelaamisessa.