Viime yön NHL-kierroksella suurinta suomalaisantia tarjoilivat viime vuodet suomalaisia maalivahtimarkkinoita hallinnoineet Pekka Rinne ja Tuukka Rask.

Rinteen edustama Nashville Predators isännöi kotihallissaan Vancouver Canucksia, joka oli voittanut edellisestä seitsemästä ottelustaan kuusi.

Joukkueiden välinen kohtaaminen olikin äärimmäisen tasainen ja maalivahdit olivat pääosassa; sekä Rinne että vieraiden maalilla niin ikään kokenut Ryan Miller olivat erittäin kovassa vedossa ja varastivat show’n.

Ottelun avauserä taputeltiinkin maalittomana, mutta ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ottelutapahtumia hallinnut Predators iski heti toisen erän alkuun, kun Austin Watson vei isännät johtoon vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella aina ottelun viimeiselle minuutille. Valitettavasti se tarkoitti Rinteelle nollapelin karkaamista aivan ottelun viime hetkillä, sillä Brandon Sutter toi Canucksin tasoihin ajassa 59:11.

Lopulta Predators juotti kuitenkin samaa karvasta kalkkia vierailleen, sillä tennesseeläiset iskivät voitto-osuman vain kaksi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä, vieläpä alivoimalla, kun Calle Järnkrok ohitti Millerin.

Rinne oli yksi ottelun ehdottomia hahmoja 29 torjunnallaan, kuten myös Järnkrok jatkoaikaosumallaan. Lisäksi puolustaja Roman Josi toimi syöttäjänä molemmissa maaleissa.

Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund kellotti ottelussa peliaikaa 16:19 ja jäi tehotilastossa plussan puolelle (+1). Hän laukoi ottelussa kerran kohti Pekka Rinnettä ja riisti kertaalleen kiekon vastustajaltaan.

Bruins laittoi näytöksen pystyyn

Boston Bruins laittoi puolestaan St. Louisissa pystyyn pelillisesti ylivoimaisen näytöksen, vaikka se kykenikin ainoastaan kahden maalin voittoon, lukemin 5-3.

Bruins hiljensi Bluesin kotihallin jo avauserässä, kun se latoi Frank Vatranon, Brandon Carlon ja Brad Marchandin toimesta kiekon kolmesti Jake Allenin selän taakse. Lisäksi joukkue osui myös heti toisen erän alkuun, vaikka Blues vaihtoi maalivahtia, kun Torey Krug niittasi ajassa 21:31 joukkueensa jo neljän maalin johtoon.

Isäntien Colton Parayko osui muutamaa minuuttia myöhemmin, niin ikään ylivoimalla. Päätöserässä isännät hiipivät jo kahden maalin päähän, kun ajassa 50:14 Patrik Berglund ohitti Tuukka Raskin, jälleen ylivoimalla. Marchand iski kuitenkin viimeisen niitin tyhjiin pari minuuttia ennen loppua ja Kyle Brodziakin 5-3-kavennus oli enää vain kosmetiikkaa.

Rask venyi ottelussa kiekon eteen 14 kertaa ja Bruins vei ottelun laukaukset nimiinsä 39-17.

Isäntien Jori Lehterä pelasi ottelussa ainoastaan 13 minuuttia ja 41 sekuntia, kuten viime aikojen trendiin on kuulunut. Hänen tehotilastonsa oli -1, hänelle merkittiin yksi kaksiminuuttinen ja peräti viisi taklausta.

Muut suomalaiset:

Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo Sabres oli tyly isäntä Philadelphia Flyersille, sillä vieraat veivät ottelun laukaukset peräti 40-27, mutta pisteet jäivät Buffaloon 4-1-lukemin. Suomalaispuolustaja toimi ykkössyöttäjänä joukkueensa avausmaalissa, joka syntyi ylivoimalla. Ristolainen (27:51) keräsi teholukeman +1, laukoi kerran kohti maalia, blokkasi kolme laukausta ja taklasi kahdesti.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät tällä kertaa tehopisteittä, kun joukkue kaatoi kotonaan kärkijoukkue Columbus Blue Jacketsin 5-3-lukemin. Ikävää suomalaiskaksikon kannalta oli se, että Ahon (15:55) tehotilasto oli -2 ja Teräväisen (15:56) peräti -3 – Teräväinen, joka laukoi ottelussa kahdesti kohti maalia, oli siis jäällä jokaisen vieraiden maalin aikana. Blue Jacketsin Markus Nutivaara (11:30) blokkasi ottelussa yhden laukauksen ja taklasi kahdesti.

Joonas Donskoin San Jose Sharks kävi ryöstämässä pisteet Edmonton Oilersin vieraana lukemin 5-3. Suomalaishyökkääjä ei yltänyt ottelussa tehopisteille, mutta hänen tehotilastonsa oli +1. Peliajan 14:09 kellottanut Donskoi laukoi ottelussa kertaalleen kohti vastustajan maalia ja blokkasi kaksi laukausta.

Sami Vatasen edustama Anaheim Ducks kaatoi kotiottelussaan Dallas Starsin numeroin 2-0. Suomalaispuolustaja oli syöttäjänä joukkueensa avausmaalissa, joka syntyi toisessa erässä ylivoimalla. Suomalaispuolustaja huhki ottelussa peliajan 25:17, laukoi kerran kohti maalia ja taklasi kahdesti. Vieraiden maalilla Antti Niemi torjui 36 kertaa. Esa Lindell (26:12) laukoi ottelussa kahdesti ja taklasi kolmesti. Lauri Korpikoski (13:42) puolestaan laukoi kolmesti, blokkasi kaksi laukausta ja otti yhden kaksiminuuttisen.