Kommentti: Muuten hyvä, mutta mistäs saataisiin faneille suunnattu All Star -tapahtuma?

Kuva: Getty Images
NASHVILLE, TN - JANUARY 30: Leo Komarov #47 of the Toronto Maple Leafs talks with Claude Giroux #28 of the Philadelphia Flyers and John Tavares #91 of the New York Islanders during the 2016 Honda NHL All-Star Skill Competition at Bridgestone Arena on January 30, 2016 in Nashville, Tennessee. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

NHL:n tähdistötapahtuma kerää joka vuosi melkoisen määrän kritiikkiä ympärilleen, joskin allekirjoittaneelle se on ollut aina varsin mielekäs tapahtuma yksinkertaisuudessaan sen rentouden ansiosta.

Fanit saivat äänestää tänä vuonna – aivan kuten edeltävänäkin – kapteenit kullekin neljälle divisioonajoukkueelle. Sen jälkeen valta siirtyi NHL:n käsiin ja se julkaisi eilen loput valintansa.

Niillä valinnoilla ei ole kuitenkaan tämän kannanoton osalta merkitystä, vaikkakin alkuun saattaa vaikuttaa siltä, joten bear with me (ei nyt ei puhuta karhuilusta kanssani).

Artemi Panarin, David PastrnakCam Atkinson, Jakub Voracek, Rasmus Ristolainen, Kevin Shattenkirk, Justin Schultz jne. Siinä on, vain muutaman nimen mainitakseni, läjä pelaajia, joiden olisi kuulunut viilettää All Star -jäillä.

Vincent Trocheck, Frans Nielsen, Kyle Okposo, Bo Horvat, Cam Fowler – ei välttämättä ihan niitä nimiä, jotka tapahtumaan kuuluisivat.

On toki hienoa, että mukana on esimerkiksi ensimmäinen tanskalainen koskaan tai Trocheckin ja Horvatin kaltaiset ensikertalaiset, mutta…

Ei mikään Fair Play -tapahtuma!

Tässä kohtaa tullaankin yhteen oleelliseen ongelmaan: NHL on väkisin ajanut sisään systeemin, jossa jokaisesta joukkueesta tulee löytyä vähintään yksi pelaaja All Star -tapahtumasta.

Anteeksi nyt vain, mutta missä kohtaa maailman kovimmasta kiekkoliigasta on tullut Fair Play -paratiisi?

Kyllä, kyseessä on eittämättä leikkimielinen tapahtuma, mutta pahin juttu on se, että se ei ole millään tavalla fanien mieleinen.

Ja millä tavalla se olisi mieleinen?

Voisi olla ainakin hyvä alku, jos aloitettaisiin siitä, että tällainen typerä joukkuekiintiö poistettaisiin ja sitä kautta aloitettaisiin tuomaan tapahtumaan oikeasti ne NHL:n kirkkaimmat tähdet.

Ei ketään kiinnosta se, että onko All Star -viikonlopussa mukana ”oman joukkueen” pelaajaa vai ei, jos sitä paikkaa siellä ei ole oikeasti ansainnut.

Tässä kohtaa NHL:n tulisi ylipäätään kuunnella fanejaan. Se, että fanit pääsevät nyt äänestämään sisään neljä kapteenia, ei yksinkertaisesti riitä.

Sillä ei ole sinällään niinkään merkitystä, että päättääkö NHL vai fanit ne loput pelaajat – kunhan vain joukkuekiintiö on poissa – mutta sen sijaan voitaisiin järjestää esimerkiksi faneille kysely siitä, että miten tapahtumasta saataisiin mielenkiintoisempi.

Kun fanit pääsisivät päättämään tapahtumasta, joka on rakennettu puhtaasti heitä varten, saataisiin sen arvostus takuulla kohdalleen. Nyt se on vain pakollinen paha kaikille osapuolille.

Ja toki John Scottin kaltaiselle uniikille tarinalle on olemassa paikkansa, mutta nyt sekin ilo on viety NHL:n toimesta pois.