Suomalaisvahti Karri Rämö yritti palata NHL-kaukaloihin farmisarja AHL:n kautta, sillä hän teki koesopimuksen Toronto Maple Leafsin farmijoukkueen, Toronto Marliesin, kanssa. Mies pelasi seuran riveissä kolme ottelua, mutta häntä ei ole nähty maalilla sitten joulukuun puolen välin.

Maple Leafs toivoi suomalaisesta joukkueen uutta kakkosvahtia, sillä ruotsalainen Jhonas Enroth oli epäonnistunut kyseissä tehtävässä pahasti. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Rämön esitykset AHL:ssä olivat suoraan sanoen katastrofaalisen surkeita.

Vai ovatko asiat sittenkään näin yksinkertaisia? On totta, että Rämö epäonnistui paluussaan pahasti. On kuitenkin otettava huomioon, että hänellä oli allaan pitkä pelaamaton jakso, minkä lisäksi hän teki paluunsa AHL:ssä, missä viisikkona puolustaminen ei aina ole niin yksinkertainen asia.

Loukkaantuminen estää sopimuksen lopullisesti?

Tilannetta pahensi entisestään se, että Rämön viime keväänä leikatussa polvessa havaittiin lisää ongelmia. TSN:n Darren Dreger twiittaili äskettäin, että kyseisestä polvesta on jouduttu siivoamaan ruston ja luun palasia, ja hänen paluunsa toivotaan tapahtuvan helmikuussa.

Maple Leafs toisaalta kauppasi Enrothin viime yönä Anaheim Ducksiin, mistä se sai vastineeksi seitsemännen kierroksen varausvuoron.

Toki pakkaa sekoittaa vielä se, että Maple Leafs nappasi samalla Columbus Blue Jacketsin waiver-listalle asettaman Curtis McElhinneyn riveihinsä, joka on kokenut NHL-tason kakkosvahti.

33-vuotias kanadalainen on pelannut tällä kaudella Blue Jacketsin riveissä seitsemän ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 92,4/2.39.

Kaiken kaikkiaan tilanne Toronton maalinsuulla on tällä hetkellä todella kutkuttava. Rämön NHL-sopimus vaikuttaa tällä hetkellä kaukaiselta haaveelta, mutta Maple Leafsin tekemät liikkeet herättävät ainakin vielä edes jonkin verran uskoa suomalaisen NHL-paluuseen.

Jos hän siis tervehtyy pelikuntoon uumoilussa aikataulussa.