Edmonton Oilers teki vihdoin ja viimein oikean ratkaisun suomalaislupaus Jesse Puljujärven kanssa, kun se lähetti tämän farmiseura Bakersfield Condorsiin.

Condors aloitti juuri hetki sitten kotiottelunsa San Antonio Rampagea vastaan ja Puljujärvi on heti mukana joukkueensa kokoonpanossa. Hän esiintyy uransa ensimmäisessä AHL-ottelussa pelinumerolla 9, kun hän on NHL:n puolella luistellut numero 98 selässään.

Puljujärven ketjukavereina, ykkösvitjassa, toimivat J.J. Khaira ja Joey Laleggian. Molemmat ovat pelanneet koko kauden AHL:ssä. Heistä Khairan on nakuttanut 23 otteluun tehot 8+8 ja Laleggian puolestaan 29 otteluun pisteet 3+7.

”Annamme peliaikaa ja itseluottamuksen takaisin”

18-vuotiaalle suomalaisnuorukaiselle on luvassa Condors-paidassa välittömästi vastuuta ja sitä hän juuri kaipaa.

– Hän tuli syystä tänne. Hänellä on pelissään paljon alueita, joita hänen täytyy kehittää, joukkueen päävalmentaja Gerry Fleming paaluttaa Edmonton Sunin mukaan.

– Annamme hänelle peliaikaa sekä hänen itseluottamuksensa takaisin. Hän on iso ja taitava kaveri. Hän pääsee täällä rooliin, johon hänellä ei olisi mahdollisuuksia Edmontonissa.

Fleming näkeekin, että komennus AHL:ään on nuorelle pelaajalle pelkästään positiivinen asia.

– Täällä hän pääsee pelaamaan paljon ottelun kriittisillä hetkillä. Ei ole huono juttu tulla AHL:ään kehittämään taitojaan ja matkaamaan busseilla. Täällä oppii arvostamaan NHL-elämää uudella tavalla, Fleming päättää.

Tältä näytti Puljujärven meno ensimmäisen AHL-ottelun alla – kasvoilla on vanha ja tuttu veikeä ilme:

Bakersfield Condors

@Condors
Just havin' a blast in #Condorstown 😋