NHL:ssä pelattiin viime yönä vain neljä ottelua, mutta se ei estänyt sitä, etteikö kierros olisi ollut omalla tavallaan tapahtumarikas.

Kierroksella nähtiin nimittäin jopa kahteen otteeseen, kun pelaajat kipusivat kaikkien aikojen listalla ylöspäin. Kyseisiin temppuihin ylsivät Washington Capitalsin Alexander Ovechkin ja Florida Panthersin Roberto Luongo.

Aloitetaan Luongosta, sillä hän kykeni omaan temppuunsa ensimmäisenä: kanadalaisvahti otti nimittäin viime yönä uransa 448. voiton, mikä nosti hänet NHL-vahtien kaikkien aikojen voittotilastossa viidenneksi.

Luongo ohitti viime yön legendaarisen Terry Sawchukin, joka pelasi NHL:ssä vuosina 1950-1970. Seuraavaksi Luongo lähtee kirimään kiinni Curtis Josephia, jolla on tilillään 454 voittoa.

Ovechkin lähellä merkittävää merkkipaalua

Alexander Ovechkin on eittämättä yksi NHL-historian parhaista maalintekijöistä, mistä saatiin oiva todiste myös viime yönä, kun venäläistähti saalisti tililleen uransa 544. maalin.

Kyseisen osuman myötä Ovechkin on nyt tasoissa legendaarisen Maurice ”Rocket” Richardsin kanssa, jonka mukaan on nimetty muun muassa NHL:n maalipörssin voittajalle jaettava kiertopalkinto.

Ovechkin oli viime yönä muutoinkin liekeissä, sillä hän iski Montreal Canadiensia vastaan tehot 1+2. Kolmen pisteen myötä hän on enää yhden pisteen päässä merkittävästä merkkipaalusta – tuhannesta tehopisteestä.