NHL julkisti All Star -valintansa hetki sitten ja kuten asiaan kuuluu, valintojen jälkeen pohditaan aina, että ketkä olisivat kuuluneet mukaan ja ketkä eivät.

Tällä kertaa keskustelun avasi kuitenkin yksi valinnan saaneista pelaajista. Chicago Blackhawksin kapteenina toimiva Jonathan Toews, jolle kuluva kausi ei ole ollut todellakaan ruusuilla tanssimista henkilökohtaisella tasolla, nimittäin pohti ääneen, että miksi hänet valittiin mukaan.

– Kaippa se sitten liittyy siihen, miten olen pelannut aiemmilla kausilla sen sijaan, että katsottaisiin kuluvaa kautta ja sitä, ketkä ovat tehneet eniten joukkueellemme, Toews ihmettelee Chicago Sun-Timesin toimittajana työskentelevän Mark Lazeruksen haastattelussa.

– Bread Man (Artemi Panarin), Arty (Artem Anisimov) ja Hoss (Marian Hossa) – minun mielestäni heidän jokaisen pitäisi olla siellä. Sen sijaan minä livahdin jotenkin mukaan, mutta en tiedä miten.

Miten edes mahdollista?

Toewsin suoritusten tasoa ei missään nimessä mitata pelkästään tehopisteissä, mutta hän on oikeassa ihmettelynsä kanssa. Hän on nimittäin vasta joukkueensa seitsemänneksi tehokkain pelaaja; edellä olevien nimien lisäksi edellä mahtuu Patrick Kane sekä kaiken huippuna myös puolustajat Duncan Keith ja Brent Seabrook.

Juuri Panarinin ja Anisimovin, siis Blackhawksin supertehokkaan venäläisduon, molempien sivuuttaminen tuntuu todella erikoiselta ratkaisulta. Jo pelkästään tilastotkin sen kertovat: molempien tehotilasto on huikea +16, Panarin on nakuttanut 41 tehopistettä ja Anisimov 31.

Toews puolestaan on takunnut koko kauden ajan ja hän on tehnyt kuluvalla kaudella ainoastaan tehot 7+13. Lisäksi hän ei ole kuin pykälän verran plussan puolella tehotilastolla mitattuna.

Blackhawks-kapteeni avautuikin pari päivää ennen valintaansa vaikeasta kaudestaan ja siitä, miten hän uskoo saavansa suunnan muutetuksi.