Boston Bruins tekee tulevan yönä vierailun St. Louisiin, missä se kohtaa paikallisen NHL-joukkueen, Bluesin.

Samalla se tarkoittaa sitä, että Bluesin entinen kapteeni David Backes luistelee ensimmäistä kertaa Scottraden Centerin jäällä toisen joukkueen paidassa, sillä hän teki kesällä sopimuksen juuri Bruinsin kanssa.

Backes edusti Bluesia vuodesta 2006 lähtien, joten St. Louis toimi hänen kotinaan jopa 10 vuotta. Hän toimi seuran kapteenina vuodet 2011-16.

Kuten tapoihin kuuluu, muistelevat NHL-seurat aina merkittävien pelaajien kotiinpaluuta komeilla ja tunteikkailla videoilla. Backesin comeback St. Louisiin ei ole poikkeus, sillä Blues on jo ehtinyt julkaisemaan Twitter-tilillään pätkän Backesin parhaista paloista joukkueen paidassa.

Tähän liittyen jääkiekkoon erikoistunut Pro Hockey Talk kysyikin nettisivuillaan relevantin kysymyksen: onko paluun tekevillä pelaajilla ikinä itku lähellä, kun tribuuttivideo pamahtaa hallin jumbotroniin?

– Kun joku pelaaja palaa vanhaan tuttuun kaupunkiin uuden joukkueen riveissä, moni miettii tässä vaiheessa, että itkevätkö nämä kaverit koskaan tribuuttivideon aikana? Voit itsekin myöntää, että mietit tätä jopa kivikasvoisen Shea Weberin kohdalla, kun hän pelasi ensimmäisen pelinsä Nashvillessä Canadiensin pelaajana, Pro Hockey Talkin James O’Brien kirjoitti.

Backesin reaktiota ei todella tarvitse odotella kauaa, sillä se tullaan näkemään jo viime yönä. Ja niin, voit katsoa Bluesin väsäämän tribuuttivideon alta.