Ex-NHL-kiekkoilija Tie Domi seuraa ylpeän poikansa Max Domin, joka edustaa Arizona Coyotesia, edesottamuksia NHL:ssä.

Vaikka siis Domi on itse entinen jääkiekkoilija, on hän samalla tavalla isä kuin kaikkien muidenkin jääkiekkoilijoiden. Yksi oleellisimmista eroista on kuitenkin se, että hän pystyy katsomaan asioita monia muita hieman laajemmasta perspektiivistä.

Sitten isä-Domin aikojen, NHL on nähnyt niin sanottujen tappelijoiden, poliisin tai goonien – millä nimellä heitä sitten haluakaan kutsua – vähentyneen merkittävästi, eikä joukkueiden tähtipelaajille tahdo olla enää suojelijoita. Tämä saakin yhden NHL:n kaikkien aikojen kovimmista tappelijoista huolestumaan.

– Luonnollisestikaan en hyväksy sitä muutosta etenkään nyt, kun minulla on poika NHL:ssä, Domi paaluttaa Associated Pressille.

Erityisesti Tie ei voi sietää tilanteen muuttumista lähestulkoon siihen, että jokainen pelaaja joutuu nykyisin laittamaan itse törkyilijät vastuuseen tai sitten tilanteeseen joutuu hypätä jokin tähtipelaajista, kuten vaikkapa eilen pelatussa Winnipeg Jetsin ja Buffalo Sabresin välisessä ottelussa, jossa Mark Scheifele lähti puolustamaan Patrik Lainetta.

– Me olimme ne, jotka laittoivat ihmiset vastuuseen. Muutos on siis ollut melkoinen.

Max mursi kätensä tappelussa

Viime aikoina Tie Domi on katsonut tuttuun tapaan Arizona Coyotesin pelejä, mutta kaukalosta on puuttunut yksi oleellinen pala sekä hänelle itselleen että Coyotes-joukkueelle – Max Domi on ollut poissa.

Max mursi kätensä viime kuussa.

Calgary Flamesin lähes päätä pidempi Garnet Hathaway antoi Domille voimakkaan avojään niitin. Entisaikoina isä-Tien kaltainen pelaaja olisi esimerkiksi tällaisessa tilanteessa hoidellut kaverin, mutta nyt Max joutui itse puolustamaan itseään. Hän kävi taklaamassa Hathawayta voimalla takaisin, sen myötä tappelemaan tämän kanssa ja siinä sivussa hän siis mursi kätensä.

Tähtipelaaja oli siis pakotettu puolustamaan itse itseään ja sen seurauksena Coyotes menetti jättimäisen palasen kokoonpanostaan sairasosastolle.

Tässä kohtaa Tie ei kuitenkaan lähde enää perkaamaan samaa asiaa. Hän on sanonut jo sanottavansa aiemmin hyvin yksinkertaisella ja suoralla tavalla.

Sen sijaan hänellä on viesti poikansa suuntaan, minkä mukaan Maxin on opittava ottamaan nykypäivän NHL paremmin huomioon tekemisessään.

– Tämä on oppitunti hänelle. Valitettavasti hänessä on myös pala minua, Tie Domi myhäilee niin sanotusti partaansa.